Alexandra Húsková Rôzne

Aké zmeny čakajú trhovisko "Miletička"?

Známe bratislavské trhovisko na Miletičovej ulici ožije hudbou a spevom. Vedenie Ružinovského podniku sa rozhodlo osadiť v centre trhoviska pódium a postaviť pri ňom aj detské ihrisko. Prostredie trhoviska je strážené počas dňa, ako aj v noci.

Ilustračný obrázok k článku Aké zmeny čakajú trhovisko "Miletička"?
Zdroj: Dnes24.sk

Azda všetci Bratislavčania poznajú „Miletičku“. Množstvo predajcov, veľký výber zeleniny, ovocia, ale aj kompletný zoznam potravín s atmosférou farmárskeho trhu je charakteristický už desaťročia.

Patrí medzi najväčšie trhy v Bratislave a na Miletičovu ulicu sa trhy presunuli v sedemdesiatych rokoch z Istropolisu.

Za posledné roky sa však Miletička stala aj centrom vreckárov, bezdomovcov a rôznych sociálnych živlov. Rovnako klesol aj počet návštevníkov tržnice. Ružinovský podnik verejno-prospešných služieb, ktorý Miletičku spravuje, preto zavádza zmeny, ktoré by mali práve takémuto obrazu trhoviska zabrániť.

„Vyčistili sme prostredie trhoviska, kde sme dokúpili kontajnery. Bezpečnostná služba obmedzila pohyb bezdomovcov, dohliada na bezpečnosť počas otváracích hodín a stráži trhovisko aj v nočných hodinách,“ priblížila Nikoleta Jonášová z oddelenia Styku s verejnosťou z Ružinovského podniku verejno-prospešných služieb (RPVS).

Najväčšou novinkou, ktorú RPVS na trhovisku pripravuje, je zriadenie dreveného pódia s prenosnými lavicami.

Vo vnútri trhoviska tak vznikne priestor pre konanie kultúrnych podujatí, koncertov, či vystúpení škôl. Poslúži aj na vytvorenie príjemnej atmosféry počas Vianoc, kedy sa vedenie chystá pripraviť aj „Vianočné trhy na Miletičke“.

Nové pódium bude umiestnené v „centre“ trhoviska – medzi predajcami kvetín a oblečenia, pre vytvorenie dostatočného priestoru vedenie zatiaľ odstránilo štyri opustené a zdevastované stánky – čo znamenalo 16 predajných miest. Vznikne tu aj detské ihrisko pre mamičky s deťmi.

Na parkovisku pri trhovisku bol zavedený aj nový parkovací samoobslužný systém, sú tam osadené automaty s parkovacími lístkami. Cena parkovného zostáva nezmenená, 1 euro/hodina.

Trhovisko je otvorené od 6:00 do 19:00 hodiny počas pracovného týždňa a v sobotu od 6:00 do 14:00 hodiny. Výnimku tvoria kvetinové stánky, ktoré sú otvorené denne od 6:00 do 20:00 hodiny, aj počas nedele a štátnych sviatkov. Dohromady tu nájdete 149 stánkov.

„Trhovníci privítali túto zmenu. Našim želaním je zlepšiť podmienky predajcov aj návštevníkov. V blízkej budúcnosti plánujeme osadiť aj mapu trhoviska s tabuľkami, ktoré budú slúžiť na lepšiu orientáciu návštevníkom,“ doplnila Nikoleta Jonášová.

Prečítajte si aj: Osemdesiat prevádzok na dvoch podlažiach. Čo všetko prinesie nový Fresh Market?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM