Správy Samospráva

Župné očkovanie ide ako po masle: Ako sa registrovať?

Bratislavský samosprávny kraj berie len náhradníkov z nášho regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Župné očkovanie ide ako po masle: Ako sa registrovať?
7
Galéria

Bratislavský samosprávny kraj zaočkoval tento víkend viac ako 5-tisíc ľudí. Na Národnom futbalovom štadióne na Tehelnom poli prebieha očkovanie bez problémov.

Náhradníci

„Tretí víkend očkujeme vo veľkokapacitnom očkovacom centre na Tehelnom poli. Počas tohto víkendu sme zaočkovali 4800 ľudí a ďalších takmer 500 v našom druhom očkovacom centre v Karlovej Vsi. Spolu je to už 16 tisíc zaočkovaných obyvateľov kraja,“ pochválila sa župa.

V župnom očkovacom centre očkujú ľudí, ktorí sa prihlásili oficiálne cez registráciu Národného centra zdravotníckych informácií. Tam sa už môžu na očkovanie vakcínou od AstraZeneca hlásiť aj ľudia vo veku nad 50 rokov. Tí, ktorí majú viac ako 60 dostanú vakcínu konzorcia Pfizer/Biontec alebo Moderna.

Náhradníci

Systém nahlasovania náhradníkov má však Bratislavský samosprávny kraj vlastný.

„Zaregistrovať sa môžu len držitelia preukazu ťažko zdravotne postihnutého. Ak napriek vážnemu ochoreniu tento preukaz nemáte, v dotazníku uveďte, že ho MÁTE a do kolonky “číslo preukazu” uveďte: 327492. Systém slúži len pre obyvateľov Bratislavského kraja (okresy Bratislava, Malacky, Pezinok, Senec),“ upozorňuje župa.

Tento systém slúži na registráciu do zoznamu náhradníkov, ktorý Bratislavský samosprávny kraj využije v prípade, že sa na očkovací termín nedostavia všetci prihlásení uchádzači, ktorí sa zaregistrovali cez internetovú stránku vakcinacia.nczis­k.sk.

CEZ VÍKEND SME ZAOČKOVALI VYŠE 5000 ĽUDÍ. SPOLU UŽ 16 TISÍC Tretí víkend očkujeme vo veľkokapacitnom očkovacom centre na...

Posted by Bratislavský kraj on Sunday, March 28, 2021

Očkovanie proti COVID-19

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM