Aktualizované Rôzne Správy

Zostali len nostalgické spomienky: Priestory bývalého kina Mier zaberie drogéria

Do kina Mier sa vchádzalo masívnymi kovovými dverami z Grösslingovej ulice a jeho východ vyúsťoval do Liga pasáže.

Zdroj: YouTube.com

Každý starší Bratislavčan si určite pamätá príjemné kino so svojskou atmosférou. Vynárajú sa spomienky na prvé rande či nevšedný filmový zážitok.

Namiesto kina drogéria

Do kina Mier sa vchádzalo masívnymi kovovými dverami z Grösslingovej ulice a jeho východ vyúsťoval do Liga pasáže. Kino premietalo od roku 1937 (vtedy sa volalo kino Liga) a malo 185 sedadiel. Od 3. októbra 1952 fungovalo ako Kino dokumentárnych filmov, istý čas v ňom bolo nonstop kino, ktoré premietalo aj v noci a od decembra 1982 sa stalo kinom náročných filmov.

Krátko po Nežnej revolúcii ho postihol podobný osud ako viacero malých kín v centre mesta. Premietanie skončilo a kino bolo vypratané. Neskôr zaujímavý priestor v Liga pasáži zabralo kníhkupectvo.

Momentálne sa zdá, že všetky spomienky na kino zostanú iba v pamätiach Bratislavčanov. Podľa informácií Bratislavských novín bude v útrobách bývalého kina Mier drogéria.

V článku „Zostali len nostalgické spomienky: Priestory bývalého kina Mier zaberie drogéria“ z 27. februára 2019 sme nesprávne uviedli, že útroby bývalého kina Mier v Liga pasáži poskytla Matica slovenská, ktorá priestor vlastní, na prenájom reťazcu Teta drogerie. Ide o nepravdivé tvrdenie, keďže Matica slovenská nie je vlastníkom týchto konkrétnych priestorov, a teda ich ani nemôže prenajímať. Za uverejnenie neoverených informácií sa inštitúcii aj čitateľom ospravedlňujeme.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM