Rôzne

Zohrejte sa s priateľmi pri pohári punču. Prehľad vianočných trhov v Bratislave

Atmosféru vianočných trhov môžete okrem centra Bratislavy zažiť aj v iných častiach hlavného mesta. Nájdete medzi nimi aj trocha netradičné trhy.

Ilustračný obrázok k článku Zohrejte sa s priateľmi pri pohári punču. Prehľad vianočných trhov v Bratislave
16
Galéria

Vianočné melódie, vôňa vareného vína či kapustnice, sviatočná atmosféra a krásna výzdoba. To všetko vás čaká na vianočných trhoch v Bratislave. Po tom, čo už 18. novembra začali vianočné trhy v centre mesta, sa otvorili alebo otvoria aj ďalšie miesta, kde si môžete spríjemniť čakanie na Vianoce.

Vianočné trhy Bratislava

Viac ako 100 stánkov s rôznymi vianočnými špecialitami, ozdobami a suvenírmi sa rozprestiera tradične na Hlavnom, Františkánskom a Primaciálnom námestí a taktiež na nádvorí Starej radnice. Návštevníci sa 16. decembra môžu tešiť na vianočný koncert Natálie Hatalovej & Band na Hlavnom námestí.

V sobotu 17. decembra Laurinská ulica a mestské divadlo P. O. Hviezdoslava privítajú vianočnú verziu Dobrého trhu so stánkami s domácimi výrobkami a maškrtami. Vianočné trhy v centre Bratislavy potrvajú do 22. decembra.

Staromestské vianočné trhy

Na Hviezdoslavovom námestí budú trhy otvorené až do 23. decembra. Môžete sa ešte tešiť na koncerty skupiny Lojzo či dvojice Andrea Zimányiová a Juraj Burian. Okrem tradičného klziska môžete na Staromestských trhoch navštíviť aj tohtoročnú novinku – detskú zónu, v ktorej budú pre najmenších pripravené rôzne atrakcie a deti sa dozvedia aj niečo o slovenských tradíciách.

Advent na hrade

Novinkou tohtoročnej Vianočnej Bratislavy sú trhy na Bratislavskom hrade. V čarovnom prostredí hradu na vás čakajú tradičné dobroty, živý betlehem, domček prianí a počas víkendu bohatý kultúrny program. Vianočné trhy môžete navštíviť do 18. decembra.

Trhy na streche

Netradičné vianočné trhy s výhľadom na Bratislavu môžete zažiť na streche bývalého Veľkého Baťu na Hurbanovom námestí. Okrem tradičného vareného vína alebo medoviny, si tu môžete dopriať parené buchty, bryndzové halušky či kapustnicu. Pohľad z výšky na vianočnú Bratislavu rozhodne stojí za to. Trhy na streche potrvajú až do 6. januára.

Zdroj: TASR

Petržalské vianočné trhy

Vianočné trhy v Petržalke sa konajú na Námestí Republiky a dobroty zo stánkov môžete ochutnávať ešte do 21. decembra. Počas najbližšieho piatka a soboty sú pre návštevníkov pripravené rybie špeciality. V sobotu si môžete zaspievať vianočné koledy a v nedeľu vás čaká koncert skupiny Hudba z Marsu.

Vianočné trhy v Dúbravke

Už vo štvrtok začnú pred Domom kultúry v Dúbravke vianočné trhy so širokým sortimentom chutných jedál a bohatým trojdňovým kultúrnym programom. V piatok sa môžete tešiť na koncert vokálnej skupiny Fragile. Pre deti sú pripravené tvorivé dielne či Detská Mini ZOO Devín. Na záver trhov čaká návštevníkov svetelné prekvapenie.

Vianočné farmárske trhy

Na sobotu 17. decembra od 14:00 hod. si pre vás mestská časť Ružinov v spolupráci s organizáciou Cultus Ružinov pripravili farmárske trhy spojené s bohatým kultúrnym programom. V Parku Andreja Hlinku budete môcť ochutnať najrôznejšie sviatočné pochúťky z domácej výroby. Príjemnú atmosféru doplnia vystúpenia folklórnych súborov či žiakov umeleckých škôl.

Otvorenie vianočných trhov v Bratislave
16
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM