KAW Rôzne

Zaujímavý bratislavský projekt: Nový život starých platní a kníh sa začína v červenom kontajneri

Veci, ktoré vám pravdepodobne dlho spríjemňovali život, neskončia na smetisku. Obsah kontajnera bude posunutý do antikvariátov a knižníc.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavý bratislavský projekt: Nový život starých platní a kníh sa začína v červenom kontajneri
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR

Hromadia sa vám doma časopisy a staré knihy a vy nemáte čas zájsť do antikvariátu? Vložte ich do zbernej nádoby! Nemyslíme tým však klasický modrý kontajner určený na papierový odpad. V Bratislave totiž pribudla skvelá možnosť, ako sa spomínaných nepotrebných vecí zbaviť a zároveň im dať šancu na nový život.

Neskončia na smetisku

Červená zberná nádoba zatiaľ v Bratislave „svieti“ iba jedna. Nájdete ju pri potravinách Yeme na Tomášikovej ulici. Môžete tam zaniesť a smelo vhodiť knihy, časopisy, noviny a vinylové LP platne.

Veci, ktoré vám pravdepodobne dlho spríjemňovali život, neskončia na smetisku. Občianske združenie Ateliér 71, ktoré s projektom prišlo, sa postará o to, aby bol obsah nádob posunutý do antikvariátov a knižníc.

„Aj keď je spodok vyplnený poriadnou vrstvou bublinkovej fólie, bolo by skvelé, ak by ste knižky a platne, vložili aspoň do nejakej tašky, nech sa majú ako v bavlnke,“ pripomínajú autori projektu na sociálnej sieti.

Nádoba by v budúcnosti nemala zostať osamotená. Pristavenie červeného kontajnera je v pláne pri Poluse (zatiaľ je v pripomienkovom konaní) a v Karlovej Vsi, kde sa zatiaľ vyberá miesto, kam ju umiestniť.

„Potom, už len záleží na úspešnosti projektu. Chceli by sme tieto nádoby určite v každej mestskej časti, tipov je viac než dosť a aj jednáme s mnohými verejnými a súkromnými subjektmi,“ prezradil Bratislava24 Mário Václav.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM