Nina Táborská Rôzne

Vozidlový park sa rozrastá. Dopravný podnik Bratislava plní sľuby, pribudli ďalšie nové kĺbové autobusy

Vozový park Dopravného podniku Bratislava prechádza veľkými zmenami. Nie je jediný, nakoľko modernizáciou prechádzajú aj samotné depá. Cestujúcich už teší niekoľko nových autobusov. Tri pribudli včera, ďalšie budú jazdiť po bratislavských cestách ešte túto jar. Celkovo ich bude tak až 25.

Ilustračný obrázok k článku Vozidlový park sa rozrastá. Dopravný podnik Bratislava plní sľuby, pribudli ďalšie nové kĺbové autobusy
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Zástupcovia Divízie autobusy DPB prevzali v stredu ďalšie tri nové vozidlá. Sú nimi kĺbové autobusy SOR NB 18. „Celkovo ich je tak 17 a v ďalších týždňoch pribudnú ďalšie vozidlá, pričom na jar ich bude spolu 25,“ informuje Dopravný podnik Bratislava.

Nové autobusy budú po vybavení všetkých náležitostí zaradené ihneď do premávky z vozovne Petržalka na najfrekventova­nejšie linky. Už teraz sa z Petržalky môžete odviesť na nových autobusoch, ktoré obsluhujú linku č. 95.

Všetkých 14 nových kĺbových autobusov, ktoré sú už zaradené do premávky, sa osvedčili. Ani na jednom z nových dodaných vozidiel neboli zaznamenané žiadne poruchy.

Prečítajte si tiež: Dobré správy pre cestujúcich: Po obojsmernej električke dorazila do Bratislavy aj prvá jednosmerná + FOTO

Maximálna obsaditeľnosť tohto kĺbového autobusu je 150 cestujúcich, pričom počet miest na sedenie je 43 a na státie 107. Autobusy jú je plne klimatizované, vybavené vnútorným aj vonkajším kamerovým systémom, ktorý by mal zabrániť vandalizmu a zvýšiť bezpečnosť cestovania ako pre cestujúcich, tak aj pre samotného vodiča. „DPB verí, že sa vďaka kamerovému systému podarí eliminovať vandalizmus a incidenty v prostriedkoch MHD,“ informovalo vedenie podniku.

Zároveň autobusy disponujú moderným informačným systémom. Cestujúcej verejnosti poskytujú nové vozidlá komfort a tiež bezpečnosť.

Prečítajte si tiež: Toto všetko vás čaká v mestskej doprave už tento rok. Vozový park Dopravného podniku prejde veľkými zmenami

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM