Rôzne Správy

Vodiči, pozor! Dopravu v Bratislave obmedzí stretnutie ministrov vnútra z 15 krajín

Obmedzenia na cestách súvisia s medzinárodným podujatím Salzburské fórum a zasadnutím Kohézneho fondu.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor! Dopravu v Bratislave obmedzí stretnutie ministrov vnútra z 15 krajín
Zdroj: TASR

Vodiči jazdiaci v Bratislave musia v najbližších dvoch dňoch počítať s čiastočnými dopravnými obmedzeniami. Tie súvisia s medzinárodným podujatím Salzburské fórum a zasadnutím Kohézneho fondu. Upozorňuje na to polícia.

Presun delegácií

K čiastočným dopravným obmedzeniam môže dôjsť v stredu a vo štvrtok (28. a 29.11.). „Pri presune delegácií z Letiska M. R. Štefánika a hraničného priechodu Jarovce – Kittsse k miestu rokovania delegácií na Nábreží arm. generála Ludvíka Svobodu, respektíve pri presune cez centrum mesta na Bratislavský hrad a v popoludňajších a večerných hodinách smerom naspäť,“ informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Dopravu v uvedených úsekoch budú usmerňovať a regulovať hliadky dopravnej polície. Polícia v tejto súvislosti vyzýva vodičov, aby rešpektovali jej pokyny a ak je to možné, aby na prejazd použili inú trasu.

Salzburské fórum

Migrácia, ochrana hraníc, azylová politika, boj proti obchodovaniu s ľuďmi, drogami či zbraňami. To sú témy, o ktorých majú hovoriť ministri vnútra na Salzburskom fóre, ktoré sa uskutoční na Slovensku 28. a 29. novembra. Informovalo o tom Ministerstvo vnútra SR.

Na fóre sa zúčastnia nielen stáli členovia, ale aj ministri vnútra krajín západného Balkánu a Moldavska, tzv. priatelia salzburského fóra. „Zatiaľ účasť potvrdili zástupcovia z 15 krajín, ďalej zástupcovia z Frontexu, Europolu a ICMPD,“ doplnilo ministerstvo.

Ministri budú hovoriť o nariadení o Európskej pohraničnej a pobrežnej stráži, novele návratovej smernice, nariadení o Agentúre EÚ pre azyl, spolupráci na západo-balkánskej migračnej trase. A tiež o boji proti obchodovaniu s ľuďmi, drogami, zbraňami vo vzťahu k západnému Balkánu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM