Rôzne

V Petržalke opravujú viacero ulíc. Trpezliví musia byť obyvatelia Námestia hraničiarov a okolia

Rekonštrukcia ciest, posun zastávok aj oprava svetelnej signalizácie a stavba cyklotrasy už pár dní spôsobujú chaos pri presúvaní sa po tejto časti sídliska.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke opravujú viacero ulíc. Trpezliví musia byť obyvatelia Námestia hraničiarov a okolia
5
Galéria

Obyvatelia Námestia hraničiarov a okolitých ulíc už niekoľko dní musia byť ostražitejší ako predtým. V časti námestia nefunguje svetelná signalizácia a autobusové zastávky sú presunuté na prašný povrch o niekoľko desiatok metrov ďalej od svojho stabilného miesta. Navyše je všade kopa prachu z pripravovanej cyklotrasy.

Námestie hraničiarov

V celej Petržalke prebieha v súčasnosti viacero opráv. Námestie hraničiarov nie je výnimkou. Kto tadiaľ prechádza, mal by si dať pozor najmä na priechode pre chodcov kvôli nefungujúcej svetelnej signalizácie.

„Z dôvodu opravy povrchu zastávky, priľahlej vozovky a nástupiska je čiastočne uzatvorené Námestie hraničiarov v Bratislave – Petržalke, na zastávke MHD v oboch smeroch,“ informuje petržalská samospráva obyvateľov sídliska. Celková opravovaná plocha zastávok je približne 400 metrov štvorcových.

Oprava nástupiska spočíva vo výmena živicového asfaltu za asfaltobetón. Zastávky budú betónové. Obmedzenie je vyznačené prenosnými dopravnými značkami a premávka je vedená vo voľnej časti vozovky. Obmedzenie platí do 4. novembra 2018.

Furdekova ulica

Z dôvodu rekonštrukcie svetelnej signalizácie a rozšírenia ostrovčekov v rámci stavby cyklotrasy Starohájska – Rusovská cesta – Dolnozemská cesta je tiež čiastočne uzatvorená Furdekova ulica a Osuského ulica (jazdné zaraďovacie pruhy v križovatke Starohájska, Furdekova, Námestie hraničiarov, Osuského).

Obmedzenie je rovnako vyznačené prenosnými dopravnými značkami a premávka je vedená vo voľnej časti vozovky. Obmedzenie by malo platiť do 11. novembra 2018.

Mamateyova ulica

Opravy cesty neobišli ani Ovsište. Pre práce na vozovke je čiastočne uzatvorená Mamateyova ulica v úseku od križovatky s Gettingovou po križovatku s Marie Curie Sklodowskou. Podľa informácií petržalskej samosprávy by dopravné obmedzenia mali byť platné do 28. októbra 2018.

Opravy ciest a výstavba cyklotrasy na Námestí Hraničiarov a jeho okolí
5
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM