Rôzne

Vo Vajnoroch rastie polyfunkčný dom Diamant s viac ako 100 bytmi

Projekt mal pôvodne ponúkať predovšetkým kancelárie a priestory pre obchody a služby. Investor však svoje plány s polyfunkčným domom vo Vajnoroch pozmenil.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vajnoroch rastie polyfunkčný dom Diamant s viac ako 100 bytmi
Zdroj: EIA / Diamant

V priemyselnej zóne Vajnôr, na rohu Rybničnej a ulice Na Pántoch, vyrastá polyfunkčný dom Diamant. Projekt získal stavebné povolenie už v roku 2010, výstavba začala v roku 2016 a dokončený mal byť v októbri tohto roka.

Polyfunkčný dom mal mať pôvodne tri podzemné a šesť nadzemných podlaží. Viac ako tri štvrtiny úžitkovej plochy mali zabrať kancelárie a priestory pre obchody a služby. V rámci projektu malo vzniknúť aj 25 bytov.

Zmena v projekte

Momentálne však spoločnosť Diamant Vajnory predkladá nový zámer, ktorý má celý objekt zväčšiť a ponúknuť aj viac bytov. Informuje o tom portál reality.etren­d.sk. Po novom má mať polyfunkčný dom dve podzemné podlažia, kde vznikne 140 parkovacích miest, a osem nadzemným podlaží.

Prízemie má podľa nového zámeru patriť 13 prevádzkam obchodov a služieb, druhé poschodie je zas určené pre kancelárske priestory. Kancelárie na prenájom sú navrhnuté aj v severnej časti budovy s vlastným vchodom na všetkých podlažiach.

Na južnej strane objektu je naplánovaných 102 obytných jednotiek, z toho 78 bytov a 24 apartmánov určených na prenájom. Nový termín dokončenia odhaduje investor na jún budúceho roku.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM