Nina Táborská Kultúra

Vianočnou atmosférou ožil už aj Primaciálny palác. Arcibiskup Zvolenský tu požehnal symboly Vianoc

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal dnes v podbrání Primaciálneho paláca spolu s bratislavským arcibiskupom Stanislavom Zvolenským rozsvietili vianočný stromček. Arcibiskup Zvolenský následne požehnal betlehem, ktorý bude súčasťou sviatočnej atmosféry v Primaciálnom paláci počas celých Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku Vianočnou atmosférou ožil už aj Primaciálny palác. Arcibiskup Zvolenský tu požehnal symboly Vianoc
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou podujatia bolo aj vystúpenie žiakov zo základnej umeleckej školy J. Kowalského s vianočnými skladbami.

Požehnanie vianočných symbolov je v Primaciálnom paláci každoročnou tradíciou. „Som veľmi rád, že práve arcibiskup Zvolenský, ktorého si nesmierne vážim, požehnal tento rok tieto vianočné symboly,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

„Vianočný čas je krásny čas – plný porozumenia, lásky, rodinnej pohody. Verím, že aj tieto vianočné symboly v Primaciálnom paláci v nás ešte viac túto predvianočnú náladu umocnia,“ doplnil primátor.

Vianočný stromček je tento rok nórska jedľa, ktorá meria 6 metrov a pochádza z Bavorska. Drevený betlehem, ktorý dopĺňa vianočný stromček, je v Primaciálnom paláci vystavený už po tretíkrát. Bol vytvorený v Záhradnej galérii Alojza Machaja v Plaveckom Štvrtku a jeho autormi sú Alojz Machaj, Andrej Irša, Miroslav Kinder a Jozef Bárta.

Drevený betlehem, ktorý je podľa slov arcibiskupa Zvolenského „znamením skromnosti a lásky Ježiša Krista voči nám“, bude po ukončení vianočných sviatkov, po sviatku Zjavenia pána – Troch kráľov, vrátený do Záhradnej galérie Alojza Machaja. Požehnanie vianočných symbolov tento rok spestrilo spevácke vystúpenie v prevedení žiakov ZUŠ J. Kowalského, ktorí vystúpili s klasickými vianočnými koledami.

Prečítajte si tiež:

Klzisko na Primaciálnom námestí ponúkne aj Mikulášsky program, na Luciu sa po ľade budú preháňať bosorky

Veľký vianočný prehľad: Pozrite sa, čo všetko vás čaká v rámci vianočných trhov v hlavnom meste

Požehnanie Betlehemu na nádvorí Primaciálneho paláca
14
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM