Alexandra Húsková Kultúra

Klzisko na Primaciálnom námestí ponúkne aj Mikulášsky program, na Luciu sa po ľade budú preháňať bosorky

Bratislavské mestské Vianočné trhy 2015 majú od nedele 29. novembra ďalšiu atrakciu - klzisko na Primaciálnom námestí, ktoré je určené najmä pre najmenších korčuliarov a ich rodičov. Pripravený je aj Mikuláš na ľade a na Luciu sa budú na klzisku korčuľovať bosorky.

Ilustračný obrázok k článku Klzisko na Primaciálnom námestí ponúkne aj Mikulášsky program, na Luciu sa po ľade budú preháňať bosorky
Zdroj: Dnes24.sk

„Verím, že nám bude zimné počasie priať a Bratislavčania naplno využijú ľadovú plochu na aktívny pohyb. Príjemne ma totiž potešil záujem rodín s deťmi o korčuľovanie. Tohtoročné vianočné trhy sme rozšírili aj na Primaciálne námestie a klzisko je nepochybne dobrý spôsob, ako do tejto časti pritiahnuť čo najviac návštevníkov," povedal primátor Ivo Nesrovnal.

Svoje umenie ukázali desiatkam divákov v nedeľu podvečer v krátkych programoch na ľade tri členky krasokorčuliarskeho oddielu bratislavského Slovana, za ktoré si zaslúžili veľký potlesk a iste aj inšpirovali výkonom záujemcov o tento krásny a náročný šport.

Mestské klzisko bude na Primaciálnom námestí do 6. januára 2016 a poskytne možnosť športového vyžitia na korčuliach od 10.00 hod. do 22.00 hod., v závislosti od aktuálneho počasia – korčuľovať sa dá do 15 stupňov Celzia, avšak problémy robí dážď, ktorý na klzisku zanecháva kaluže vody, ktoré korčuľovanie znemožňujú.

Korčuliari majú k dispozícii požičovňu korčúľ, klzisko je osvetlené a ozvučené. „Okrem klziska sú na námestí stánky s vianočnou ponukou – stánky budú pre návštevníkov k dispozícii až do 2. januára 2016,“ informovala Monika Voleková z Tlačového oddelenia magistrátu.

Prečítajte si aj: Veľký vianočný prehľad: Pozrite sa, čo všetko vás čaká v rámci vianočných trhov v hlavnom meste

Mikuláš i Lucia na ľade

Pre návštevníkov vianočných trhov sú pripravené aj rôzne podujatia na ľade – zábavné popoludnie s názvom Mikuláš na ľade (6.decembra) a korčuľovanie v kostýmoch stríg a bosorákov 13.decembra s názvom Lucia na ľade. Zmena programu vyhradená v závislosti od počasia.

Tohtoročné mestské vianočné trhy sa konajú na Hlavnom, Františkánskom a Primaciálnom námestí a na nádvorí Starej radnice.

V kultúrnom programe je tento týždeň napríklad Medzinárodný festival adventnej hudby a vianočnej hudby (3.-5.decembra), koledy v slovenskom a anglickom jazyku na mestských hradbách v podaní vokálnej skupiny Sklo (2.decembra) či vystúpia folklórnych súborov Bystričan, Kamenec a Žikavanka v rámci festivalu Slovenské Vianoce v Bratislave (1.decembra).

Prečítajte si aj:

Vianočné trhy na Hlavnom námestí: Sú ceny za výrobky a jedlo privysoké?

Vianočná atmosféra v meste je už tu! Trhy na bratislavských námestiach sa oficiálne začali

Klzisko na Primaciálnom námestí
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM