Nina Táborská Rôzne

Vianočné pohostenie budú mať aj ľudia bez domova v nocľahárni

Depaul Slovensko prevádzkuje v Bratislave nízkoprahovú Nocľaháreň sv. Vincenta de Paul, ako aj dva útulky pre ľudí, ktorí prišli o svoj domov.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné pohostenie budú mať aj ľudia bez domova v nocľahárni
Zdroj: TASR

Nocľaháreň, v ktorej prespáva denne viac ako 170 ľudí, bude počas vianočných sviatkov prístupná celý deň. K spríjemneniu atmosféry prispejú koledy, ozdobený vianočný stromček, darčeky i vianočné pohostenie. Informovala o tom Mariana Ištoňová z organizácie Depaul Slovensko.

Odhaduje sa, že v Bratislave žije viac ako 5000 ľudí bez domova. „Tak ako v minulosti aj teraz sa môže verejnosť pridať ku kuchárskeho tímu, ktorý navarí kapustnicu pre ľudí bez domova. Poslaním prázdnej sms v hodnote tri eurá na číslo 827 môže široká verejnosť pomôcť nakúpiť suroviny na prípravu vianočnej večere pre ľudí v núdzi,“ povedala Ištoňová.

Sms možno posielať do konca roka, kedy sa ľudia bez domova budú lúčiť so starým rokom v nocľahárni pri pohostení, ktoré bude zakúpené z vyzbieraných peňazí.

Prečítajte si tiež: Svoj domov našli tam, kde by sa iní neodvážili ísť. Okrajové časti Petržalky skrývajú smutné príbehy ľudí bez domova

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM