Alexandra Húsková Kultúra

Vianoce sú nám v pätách. Kam za nimi v Bratislavskom kraji?

Vianočné trhy definitívne zaplnili všetky námestia bratislavského regiónu. A nie sú to len horúce dobroty, ktorými lákajú. Sprievodné akcie od výmyslu sveta ponúkajú súťaže v pečení vianočného pečiva, živý orloj, dokonca i pokus o rekord.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce sú nám v pätách. Kam za nimi v Bratislavskom kraji?
Zdroj: Dnes24.sk

Sobotňajší Vianočný festival sdetmi.com sa okrem divadelných predstavení a kúzelníckej šou pokúsi o rekord v najväčšom počte želaní Ježiškovi. Fascinuje vás a vaše deti svet Dobšinského rozprávok? Preneste sa do niektorej z nich vďaka bratislavským Rozprávkovým Vianociam na hrade.

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo konštatuje: „Pri pohľade na blížiace sa podujatia musím uznať, že tento víkend bude patriť nielen Vianociam, ale najmä deťom. Verím, že si rodiny prídu na svoje a pestré programy zožnú očakávaný úspech.“

Ak oceňujete najmä spoločné aktivity, ideálne budú pre vás Detské vianočné dielne na Primaciálnom námestí, podporujúce zručnosti a fantázie malých i veľkých pri tvorbe ozdôb s vianočnou tematikou. Prečítajte si viac: Detské vianočné dielne nebudú v Primaciálnom paláci chýbať ani tento rok

Kreativita bude hlavným motívom aj 6. ročníka najväčšej predajnej výstavy nezávislej módy a dizajnu na Slovensku Urban Market. Nebude chýbať bohatý sprievodný program v podobe divadla, filmu, prednášok a workshopov.

K reťazi vianočných trhov v Bratislavskom kraji sa tento víkend pridajú Vianočné trhy Dúbravka s vystúpeniami finalistov súťaže Superstar, Levársky advent sprevádzaný súťažou v pečení vianočných koláčov, Vianočné trhy Pezinok, ponúkajúce prehliadku živého orloja či ružinovské Važecké Vianoce s ukážkou umenia folklórneho súboru Karpaty a poctu Frankovi Sinatrovi vzdajú návštevníci Ružinovskej zimy.

Prečítajte si aj: Vianočné trhy prichádzajú aj do Dúbravky. Stretnúť tam môžete aj finalistov Superstar

Dobročinnosť bude vítaná na Vianočných trhoch Veľký Biel, ktoré ponúknu darčeky od škôlkarov a miestnych remeselníkov, Prievozských vianočných trhoch s ručnými výrobkami členiek klubu dôchodcov a chránených dielní, ale aj na Malom vianočnom trhu pri Horárni, ktorý bude najmä o podpore komunitného ducha v Horskom parku.

„Viete si predstaviť sviatky bez betlehemského koncertu, remeselného trhu a kolied? Ani ja nie. Či už si vyberiete Župné Vianoce v Stupave, ktoré ponúkajú toto všetko na jednom mieste, alebo iné podujatia, ktorých je región plný, vianočnú náladu pochytíte všade,“ ubezpečuje výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM