KAW Správy Samospráva

Veselšia cesta na Patrónku aj na Kramáre. Kvety skrášlili Bratislavu

Ľudia na sociálnej sieti nešetria chválou. Kvetmi na Pražskej ulici sú nadšení.

Ilustračný obrázok k článku Veselšia cesta na Patrónku aj na Kramáre. Kvety skrášlili Bratislavu
5
Galéria

Bratislava zakvitla aj na miestach, kde by sme to nečakali. Najnovšie pestrofarebné tulipány skrášľujú rušnú Pražskú ulicu.

Radosť pozerať sa

Pribudli tam pár dní potom, ako sa narcisy a ďalšie jarné kvety objavili aj v centre nášho mesta. Začiatkom apríla ich tam zamestnanci magistrátu vysadili viac ako 4-tisíc. A so sadením mesto pokračuje aj ďalej.

Konkrétne pozdĺž cesty na Pražskej ulici vysadilo mesto 25-tisíc nových okrasných cibuľovín. Primátor sľubuje, že na budúci rok ich bude ešte viac.

„Pred rokom som išiel po ulici a jedna pani na mňa zakričala: “Pán primátor, sadíte málo kvetov.“ Tak som sa do toho pustil!“ napísal na sociálnu sieť primátor Matúš Vallo.

Ľudia na sociálnej sieti nešetria chválou. Kvetmi na Pražskej ulici sú nadšení. „Každé ráno tadiaľ cestujem ku nám do DS Lamač a strašne moc pozitívne to na mňa pôsobí… obzvlášť v tejto dobe, kedy potrebujeme pozitívne stimuly.. Mesto by malo byť presne takéto,“ píše Andrea.

Pridáva sa aj pani Jana. „Mňa to osobne veľmi upútalo a očarilo, keď som kvetinky minulý týždeň zbadala. Je to nádherné spestrenie, krásny nápad,“ oceňuje aktivitu magistrátu obyvateľka Bratislavy.

Zdroj: Facebook
Tulipány na Pražskej ulici v Bratislave
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM