Samospráva

Vďaka podujatiu Naše mesto obnovia plot škôlky na Svätoplukovej ulici

Podujatie Naše mesto sa uskutoční 10. až 17. júna vo viacerých slovenských mestách. Jeho cieľom je vytváranie krajších, otvorenejších a priateľskejších miest pre život.

Ilustračný obrázok k článku Vďaka podujatiu Naše mesto obnovia plot škôlky na Svätoplukovej ulici
Zdroj: Dnes24.sk

Pezinok sa po tretí raz zapojí do projektu Naše mesto, ktorý je najväčším podujatím firemného dobrovoľníctva na Slovensku. V piatok 10. júna budú dobrovoľníci z firiem, verejnosti a úradov i pezinskí skauti spoločne pracovať na obnove kovového plota Materskej školy na Svätoplukovej u­lici.

„Hlavnou náplňou aktivity bude odstránenie nefunkčného náteru na kovovom plote materskej školy jeho šmirgľovaním, čistením železnou kefou a jeho opätovným natieraním rôznymi farbami dobrovoľníkmi,“ spresňuje mesto na svojej webovej stránke. Samospráva na tento projekt získala od Nadácie Pontis, ktorá projekt Naše mesto organizuje, grant vo výške 200 eur na nákup potrebného materiálu.

Ak v piatok nevyjde počasie, plot obnovia v náhradnom termíne, a to 17. júna.

Podujatie Naše mesto sa uskutoční 10. až 17. júna vo viacerých slovenských mestách. Jeho cieľom je vytváranie krajších, otvorenejších a priateľskejších miest pre život. Takmer 8-tisíc zamestnancov firiem, miest a organizácií pomáha tým, ktorí to najviac potrebujú.

Mesto Pezinok sa v rokoch 2014 a 2015 zapojilo do tohto podujatia s projektmi zameranými na obnovu detských ihrísk.

Čítajte tiež: Bratislava sa chystá na predsedníctvo. Najhoršej čiernej skládky ju však zbavili dobrovoľníci

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM