Samospráva

V uliciach Bratislavy sa pohybujú ľudia v červenom. Čo majú na starosti?

Cieľom samosprávy je, aby postupne komunálny podnik zabezpečil až do 80 percent údržby a čistenia Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku V uliciach Bratislavy sa pohybujú ľudia v červenom. Čo majú na starosti?
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

V uliciach Bratislavy už pracuje prvých 12 pracovníkov nového komunálneho podniku hlavného mesta. Pomáhajú s údržbou komunikácií v správe magistrátu, a to vrátane údržby zelene. Informuje o tom bratislavská samospráva na sociálnej sieti.

Poriadok bude udržiavať 70 ľudí

Pracovníci bratislavského komunálneho podniku majú na sebe oblečené červené odevy s nápisom „staráme sa o naše mesto“. „Dve trojčlenné rýchle roty pružne reagujú na kritické situácie, ako napríklad dopravné nehody, poškodené dopravné značky, poškodené alebo chýbajúce kanalizačné vpusty a iné potreby verejného priestoru, ktoré jednoducho nepočkajú,“ spresnilo mesto činnosť zamestnancov podniku.

Akútne rýchle opravy v minulosti podľa magistrátu trvali aj niekoľko týždňov. Mestský komunálny podnik ich v súčasnosti v rámci svojich prvotných kapacít zabezpečuje spravidla do 24 hodín. Ďalší pracovníci sa venujú strojnému a ručnému čisteniu najmä chodníkov.

„Pri snežení nasadzuje komunálny podnik rýchle roty, ktoré ako prvé zlepšujú schodnosť peších komunikácií v okolí nemocníc, hlavnej stanice a ďalších vysokofrekven­tovaných úsekoch,“ podotklo mesto.

V budúcom roku by mal počet pracovníkov mestského komunálneho podniku narásť na číslo 70 a cieľom samosprávy je, aby postupne komunálny podnik zabezpečil až do 80 percent údržby a čistenia Bratislavy.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM