han Rôzne

V TEJTO lokalite majú postaviť 907 bytov: Päť blokov za viac ako 100 miliónov! FOTO

Projekt, v ktorom sa plánuje v bratislavskej Dúbravke postaviť 907 bytov, je v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).

Ilustračný obrázok k článku V TEJTO lokalite majú postaviť 907 bytov: Päť blokov za viac ako 100 miliónov! FOTO
6
Galéria

Vzniknúť má päť blokov, z toho sú štyri bytové domy a jeden bytový dom so seniocentrom. Navrhnutá tam je aj materská škola. Vyplýva to zo zámeru zverejnenom na enviroportáli, ktorý investor, spoločnosť CC Theta, predložil.

Riešené územie je ohraničené Agátovou ulicou, železničnou traťou a priemyselným areálom. „Účelom navrhovanej činnosti je výstavba piatich blokov, z ktorých štyri sú tvorené bytovými domami a jeden blok je projektovaný ako bytový dom a seniorcentrum,“ uviedol developer v zámere.

Termín začatia výstavby predpovedajú v roku 2026 a ukončenie v roku 2031. Začiatok prevádzky prvej etapy je naplánované na rok 2028. Predpokladané investičné náklady sú približne 110 miliónov eur.

Takmer 2000 ľudí

Postaviť sa majú aj hromadné podzemné garáže. Navrhovaných je dokopy 1337 parkovacích miest, z toho je 1203 miest v garážach. Investor počíta s viac ako 1600 obyvateľmi. Zároveň, v jednom z bytových domov má vzniknúť aj materská škola so šiestimi triedami, s celkovou kapacitou 120 detí.

„Po ukončení stavebnej činnosti budú v riešenom území zrealizované sadové úpravy plôch, a to najmä zatrávnením s výsadbou solitérnych stromov doplnené výsadbami kríkov,“ ozrejmila spoločnosť.

Hlavný zelený charakter územia má tvoriť centrálny park, ktorý bude menšími zelenými parkmi či námestíčkami prepojený s okolitým územím.

Zámer je spracovaný na základe urbanistickej štúdie umiestnenia nájomného bývania na území Bratislavy, ktorá slúžila ako podklad pre zmeny a doplnky 08. Ide o pilotný balík zmien v prospech nájomného bývania, ktorým sa mesto snaží rozširovať svoj bytový fond.

Developer nedávno informoval, že v rámci plánovaného projektu v Dúbravke pribudne viac ako 900 nových bytov. Približne 40 z nich by sa malo dostať do portfólia mestských nájomných bytov.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

KLIKNITE aj na tieto články:

Nová štvrť vyrastie na sídlisku v Dúbravke
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM