han Samospráva

OBROVSKÁ zmena na nábreží: Pripravte sa na cyklopruhy, buspruhy a menej áut! FOTO

Na nábreží v centre Bratislavy od pondelka spúšťa magistrát práce na výraznej zmene organizácie dopravy.

Ilustračný obrázok k článku OBROVSKÁ zmena na nábreží: Pripravte sa na cyklopruhy, buspruhy a menej áut! FOTO
3
Galéria

V rámci nej tam pribudnú cyklopruhy aj buspruhy a obmedzí sa individuálna automobilová doprava. Práce by mali potrvať do začiatku septembra. Informovalo o tom hlavné mesto.

Obnovovať budú najprv vonkajšie jazdné pruhy, aby na nich mohli následne vyznačiť cyklotrasy. Magistrát upozorňuje, že s vyhradením cyklopruhu súvisia aj viaceré zmeny v križovatkách. Informovať o nich bude v priebehu prác.

Čo bude nové?

V rámci výraznej zmeny organizácie dopravy na nábreží zriadia od Mosta SNP po Šafárikovo námestie v oboch smeroch vo vonkajších jazdných pruhoch samostatné oddelené pruhy pre cyklistov. Pribudnú aj buspruhy na Dostojevského rade a tesne pred križovatkou pod Mostom SNP na Nábreží arm. gen. L. Svobodu v smere do centra.

Pre individuálnu automobilovú dopravu v oboch smeroch ostane zachovaný jeden jazdný pruh. Tým, ktorí cestu po nábreží používajú ako tranzit medzi východnou časťou Bratislavy a Ružinovom, odporúča mesto využívať obchvat cez Einsteinovu s použitím Mosta Apollo.

Zámerom zmeny podľa vedenia Bratislavy je zlepšiť prepojenie historického centra s nábrežím Dunaja a vytvoriť bezpečnejší priestor pre chodcov a cyklistov.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

KLIKNITE aj na tieto články:

Nové pruhy na Rázusovom nábreží
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM