KAW Rôzne

V Starom Meste vyrástla tropická záhrada

Ak sa v týchto dňoch vyberiete do ulíc hlavného mesta, určite sa zastavte v Erdödyho paláci na Ventúrskej. Čaká vás tam zelené tropické prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku V Starom Meste vyrástla tropická záhrada
Zdroj: But EVERGREEN GARDEN

Časťou tropického pralesa sa môžete prejsť v interiéri Erdödyho paláca v bratislavskom Starom meste. Ak tam zájdete, očarí vás tridsať druhov nádherných farebných rastlín. Netradičné priestory historických rokokových miestností podčiarkujú ich exotický pôvab.

Exotika v paláci

Pôsobivú inštaláciu rastlín, ktoré v prírode bežne rastú len okolo rovníka, vytvorila spoločnosť But Evegreen Garden. V rámci festialu Bratislava Design week ju môžete obdivovať do nedele 12. júna.

Záhrada je súčasťou jedného z projektov dizajnérov. Rozhodli sa prezentovať svoje diela v netradičnom prostredí. V komnatách paláca sa môžete presvedčiť, že ich umiestnenie medzi exotickú krásu bolo dobrou voľbou.

Eva Bútová z But Evegreen Garden nám prezradila, aký druh záhrady môžeme na výstave obdivovať. „Vytvorili sme hardy tropicals záhradu zloženú z druhov a kultivarov, ktoré prežijú v našom podnebí. Kostru tvoria stálozelené, mrazuvzdorné stromy a kry a tiež rastliny, ktoré sa podobajú na tropické. Nájdete tam liany, veľkolisté palmy, bambusy a iné dreviny. Inštaláciu tvorí až tridsať druhov rastlín,“ upresnila.

Záhrada pre pandy

Spoločnosť má na konte viaceré zaujímavé projekty. Takým bol napríklad aj bambusový les pre pandy z bratislavskej ZO­O.

„Vytvárame záhrady v rôznych štýloch, mestské stredomorské výsadby, ale aj špeciálne zakázky, ako bola na jar realizácia bambusového lesa pre pandy červené v ZOO Bratislava. Stálo zelené do desať metrov dorastajúce stromovité bambusy, vždyzelené magnólie, palmy, veľkokveté ibišteky, banánovníky, araukárie, od jari do jesene kvitnúce subtropické rastliny vo výsadbách harmonicky kombinujeme s kameňom či vodou v jazierkach,“ doplnila Eva Bútová.

Čítajte aj: V Starom Meste sa začína festival Bratislava Design Week

Tropická záhrada
7
Galéria
Zdroj: But EVERGREEN GARDEN
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM