Kultúra

V Starom Meste sa začína festival Bratislava Design Week

V bratislavskom Starom Meste sa uskutoční štvrtý ročník festivalu Bratislava Design Week. Nosnou témou festivalu bude Cesta.

Ilustračný obrázok k článku V Starom Meste sa začína festival Bratislava Design Week
Zdroj: TASR

Štvrtý ročník výberového medzinárodného festivalu Bratislava Design Week sa uskutoční od 7. do 11. júna v bratislavskom Starom Meste.

Hviezdou prehliadky dizajnu má byť Jerszy Seymour, jeden z najprovokatív­nejších dizajnérov súčasnosti. Seymour, známy svojím neortodoxným postojom k tvorbe aj spoločnosti, sa predstaví nielen prednáškou, ale aj veľkým svetelno-hudobným predstavením.

Nosnou témou festivalu bude Cesta. „Zaujíma nás cesta do budúcnosti aj minulosti, ale myslíme aj na ľudí, ktorí sa na cestu museli vydať nedobrovoľne,“ povedala riaditeľka podujatia Ľubica Hustá.

V tomto roku bude mať festival dve hlavné základne – vystavovať sa bude na druhom poschodí v bývalom OD Dunaj na Námestí SNP, kurátorské výstavy budú zase inštalované v neskorobarokovom Erdödyho paláci na Ventúrskej ulici, kde v súčasnosti sídli ZOYA Gallery.

„Palác je z roku 1770 a bol postavený podľa projektu Mateja Walocha. Galéria sídli na celom druhom poschodí a jej interiéry si zachovali krásny historický charakter,“ doplnila Hustá.

Medzi hlavné kurátorské výstavy budú patriť dvojročný výskumný projekt o súčasnom európskom dizajne European Design Stories a výstava Trópy každodennosti, ktorá predstaví medzinárodný výber súčasného dizajnu v netradičnom prostredí dočasne vytvorenej veľkej tropickej záhrady.

Čítajte aj: Počasie praje prechádzkam i kultúre. Vyberte si zo zaujímavej ponuky počas pracovného týždňa

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM