Rôzne Správy

V petržalskej Nemocnici sv. Cyrila a Metoda postupne vymenia 3500 okien

Z kapitálových výdavkov plánuje UNB zrealizovať aj rekonštrukciu výťahov, zákrokových sál a nevyhnutné opravy jednotlivých budov.

Ilustračný obrázok k článku V petržalskej Nemocnici sv. Cyrila a Metoda postupne vymenia 3500 okien
5
Galéria
Zdroj: TASR

V Nemocnici svätého Cyrila a Metoda v Petržalke postupne vymenia všetkých 3500 okien. Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) na to vynaloží finančné prostriedky z kapitálových výdavkov rezortu zdravotníctva vo výške 2,3 milióna eur. K výmene okien na budove prichádza takmer po 30 rokoch. Informovala o tom hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Zvýšia komfort pacientov

„Našou snahou je pacientom vytvárať čo najlepšie podmienky, ktoré môžu zvýšiť ich komfort počas hospitalizácie. Som veľmi rada, že samotná realizácia výmeny postupuje podľa plánu a približne v septembri budú tento rok práce ukončené,“ uviedla riaditeľka UNB Renáta Vandriaková. Po ukončení verejnej súťaže a splnení všetkých zákonných podmienok verejného obstarávania sa začalo s výmenou okien v januári tohto roku.

Pacienti sa obávať nemusia, pretože nemocnica dohodla postup a spôsob výmeny okien s minimálnym obmedzením prevádzky jednotlivých oddelení po dohode s vedením pracovísk. Práce boli dokončené na lôžkovom oddelení. Podľa informácií UNB sa aktuálne dokončujú priestory pre ženy a deti. V najbližších dňoch sa začne s výmenou okien na zákrokových sálach a jednotlivých klinikách a oddeleniach.

Z kapitálových výdavkov plánuje UNB zrealizovať rekonštrukciu výťahov, zákrokových sál a nevyhnutné opravy jednotlivých budov. V UNB došlo minulý rok k výmene takmer celého lôžkového fondu, čo predstavuje 2302 lôžok v hodnote 4,4 milióna eur.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Univerzitná nemocnica Bratislava na Antolskej ulici
5
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM