Adriana Banásová Správy Správy

V marci pribudne v meste ďalšie Centrum odborného vzdelávania a prípravy

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zriadi už siedme Centrum odborného vzdelávania a prípravy (COVP). Na nároky a požiadavky pracovného trhu bude centrum pripravovať budúce kaderníčky, kozmetičky či fotografov na Strednej odbornej škole (SOŠ) na Račianskej 105 v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku V marci pribudne v meste ďalšie Centrum odborného vzdelávania a prípravy
Zdroj: TASR

O zriadení centra od 1. marca rozhodli na piatkovom (19.2.) zasadnutí krajskí poslanci.

Podľa predloženého materiálu na zastupiteľstve BSK je cieľom vzniku COVP aj v tomto prípade zabezpečenie lepšieho prepojenia teoretického vyučovania s praxou. Centrum by malo vytvoriť podmienky pre prípravu odborne a technologicky zdatných, kreatívnych absolventov, ktorí budú schopní flexibilne aplikovať získané poznatky v praxi.

SOŠ Račianska 105 v Bratislave pôsobí v oblasti odborného vzdelávania už od roku 1958 a je považovaná za školu s najdlhšou tradíciou vo vzdelávaní a výchove odborníkov pre oblasť osobných služieb na Slovensku. V súčasnosti ju navštevuje 266 študentov, o ktorých vzdelanie a výchovu sa stará 26 pedagógov. Z nich tvoria 82 percent absolventi školy.

V rámci BSK vznikli od roku 2012 až do súčasnosti COVP pre oblasť elektrotechniky a informačných technológií, poľnohospodárstva a rozvoja vidieka, ďalej pre oblasť potravinárstva, stavebníctva, polygrafie a médií, a tiež pre oblasť automobilového priemyslu.

Prečítajte si tiež: Začínajúci autori z celého Slovenska ukážu svoj talent v Petržalke

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM