Adriana Banásová Rôzne

Cisterny s vodou, zľavnené vstupné na Zlatých pieskoch či polievanie ulíc: Takto mesto bojuje proti tropickým teplám

Bratislavčanov čakajú horúce dni aj tento týždeň. Mesto preto v spolupráci s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou vykoná už oddnes opatrenia, ktoré by mali pomôcť ľudí osviežiť a doplniť ich pitný režim.

Ilustračný obrázok k článku Cisterny s vodou, zľavnené vstupné na Zlatých pieskoch či polievanie ulíc: Takto mesto bojuje proti tropickým teplám
Zdroj: TASR

Pitný režim je v nasledujúcich dňoch zárukou, ako predísť dehydratácii a následným kolapsom. Jedna cisterna s pitnou vodou je preto pristavená už oddnes na Hlavnom námestí. Od zajtra – 21. júla si pohár vody budú môcť návštevníci, turisti a obyvatelia mesta dopriať na dvoch miestach a to na Hlavnom námestí a na Poštovej ulici, v čase od 10– tej do približne 17-tej hodiny. Cisterny s pitnou vodou budú pristavené od zajtra predbežne do piatku, keď teploty presiahnu 33 stupňov Celzia.

K dispozícií pre smädných sú samozrejme aj pitné fontány, ktoré fungujú nepretržite v 8 lokalitách – Panská ulica, Hviezdoslavovo námestie (2 fontány), Župné námestie, Nám. SNP, Hlavné námestie, Čitáreň u Červeného raka a Prašná bašta.

Mesto taktiež zabezpečilo ochladenie vzduchu a komunikácií. O takéto osvieženie sa počas týždňa postarajú polievacie autá, ktoré budú jazdiť v centre a širšom centre Bratislavy, v čase od 6-tej do 22:00.

V ponuke je aj zvýhodnené vstupné vo výške 2 eurá na osobu pre všetkých návštevníkov, ktoré ponúka Areál zdravia Zlaté piesky od zajtra až do piatku.

Podľa vývoja počasia bude mesto rozhodovať aj o ďalšom predĺžení uvedených opatrení.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM