Nina Táborská Rôzne

Toto vás ohromilo v minulom roku: Najkreatívnejšie podnikateľské plány a nápady v roku 2014

Tento rok sa Bratislave predstavilo hneď niekoľko zaujímavých ľudí, ktorí prišli s ešte zaujímavejšími projektmi. Pozrite si TOP 5 najkreatívnejších nápadov v roku 2014.

Ilustračný obrázok k článku Toto vás ohromilo v minulom roku: Najkreatívnejšie podnikateľské plány a nápady v roku 2014
Zdroj: Dnes24.sk

1. Le Sucré Sweet Manufacture, alebo ako sa vrátiť do detských čias

Love me, eat me! Poslanie, s ktorým prichádza dieľnička na Handmade sladkosti Le Sucrè. Ručne robené cukríky pomaly zaplavili hlavné mesto, my sme zistili, odkial pochádzajú. Za výnimočnou prácou stojí mladá Bratislavčanka, ktorá spája najrôznejšie chute, bez umelých farieb, aróm a navyše v lákavej forme, ponúka jedinečný návrat do detských čias.

Viac sa dozviete tu: Vráťte sa do detstva a oslaďte si život! Bratislavu zaplavujú jedinečné handmade cukríky. Vieme odkiaľ sú, aj ako vznikajú

2. Keď je káva chutná a štýlová.. a na ulici

V uliciach hlavného mesta tento rok pribudli pojazdné retro kaviarničky na štýlových bicykloch, s milými predajcami a kvalitnou kávou. Hoci nejde o prvé takéto kaviarničky v hlavnom meste, tieto sa predsa len v niečom líšia. A tiež presvedčili Bratislavčanov o tom, že kvalitná káva sa dá piť aj na ulici.

Viac sa dozviete tu: Všimli ste si ich aj vy? V uliciach Bratislavy pribudli pojazdné kaviarničky. V štýle retro ponúkajú kvalitnú kávu

3. Koniec zlej obsluhe, vaša sťažnosť bude vypočutá

Každému z vás sa určite aspoň raz v živote stalo, že ste prišli do reštaurácie a obsluha stála za nič. Navyše pracujúci personál bol neochotný a drzý. Svoje rozhorčenie ste chceli niekomu adresovať, ale majiteľa alebo prevádzkara ste nezohnali, sťažovať ste sa na koniec nemali komu. Tomu je ale teraz koniec.

Viac sa dozviete tu: Nahnevalo vás alebo naopak potešilo správanie predavača či čašníka? Odteraz budú prevádzky vedieť čo si o ich zamestnancoch myslíte

4. Dosť bolo neporiadku v uliciach

Neporiadok, graffiti či nefunkčné verejné osvetlenie. Aj to môžete od októbra odfotiť svojím mobilným telefónom a odoslať ako upozornenie samospráve. V hlavnom meste funguje aplikácia City Monitor. Bratislava sa tak tento rok stala už 21. slovenským mestom, ktoré sa do projektu zapojilo.

Viac sa dozviete tu: Nové graffiti? Odfoďte mobilom a pošlite mestu. Samospráva prichádza s novou aplikáciou

5. Aj vaše dieťa túži po zvieratku, no domov ho nekúpite? Vyriešené

Bratislavská Sloboda zvierat prišla tento rok s prírodovedným krúžokom Slobodka bodka, ktorý vyriešil problém každej domácnosti, v ktorej deti volajú po novom živom štvornohom priateľovi. Ak nemôžete mať doma psa či mačku, aj napriek prosbám vašich detí, krúžok je určený presne pre vaše ratolesti. Tu ich môžu mať hneď niekoľko, a navyše tiež pochopia, že starať sa o zvieratá nie je len tak.

Viac sa dozviete tu: Nebaví vaše dieťa žiadny krúžok? Skúste Slobodu zvierat. Organizácia ponúka celkom novú aktivitu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM