Nina Táborská Rôzne

Nebaví vaše dieťa žiadny krúžok? Skúste Slobodu zvierat. Organizácia ponúka celkom novú aktivitu

Prírodovedný krúžok pod názvom Slobodka bodka, vhodný pre deti od deväť rokov, bude prebiehať jedenkrát do týždňa. Ak nemôžete mať doma psa či mačku, aj napriek prosbám vašich detí, krúžok je určený presne pre ne. Tu ich môžu mať hneď niekoľko a tiež pochopia, že starať sa o zvieratá nie je len tak.

Ilustračný obrázok k článku Nebaví vaše dieťa žiadny krúžok? Skúste Slobodu zvierat. Organizácia ponúka celkom novú aktivitu
Zdroj: TASR

Cieľom krúžku je rozvíjať záujem detí o všetkých tvorov v útulku. Ich nadšenie a veľakrát aj túžbu môžu vďaka Slobodke bodke premeniť na zmysluplnú prácu.

Deti budú mať možnosť zoznámiť sa so zvieratami a najmä cudzími psami a naučiť sa čítať reč ich tela.

Súčasťou krúžku je hneď niekoľko vzdelávacích a tvorivých aktivít. Všetci ktorí sa zapoja sa budú môcť nie len zúčastniť na bežnom chode útulku, ktorý zahŕňa napríklad venčenie, kŕmenie, výcvik či čistenie areálu, ale aj na prednáškach, ktoré priblížia rôzne zaujímavosti zo života psíkov a mačičiek.

Malí kreatívci si prídu zasa na svoje pri vymýšľaní mien pre novoprijatých členov útulku.

Tvorivú časť Slobodky bodky tvoria aktivity ako oprava pokazených obojkov, príprava podstieľok, výroba plagátov a účasť na kampaniach na podporu adopcií.

Ak máte pocit, že vaše ratolesti netrávia dostatok času na čerstvom vzduchu, v tomto krúžku mať tento pocit rozhodne nebudete. Väčšina aktivít sa odohráva vonku.

Ako pre Bratislava24.sk potvrdila dobrovoľníčka a iniciátorka Slobodky bodky Maja Benedikovičová, „začíname už budúci štvrtok 16. októbra o 15 hodine. Bude to veľmi aktívna dvojhodinovka.“

Poplatok za krúžok je 20€ na štvrť roka. „Financie budú využité na hygienické potreby. Deti sa tiež môžu tešiť napríklad na tričká a iné prekvapenia,“ dodala Benedikovičová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM