Správy Samospráva

TOP zmeny viacerých bratislavských ulíc: Ako sa vám páči ich nový vzhľad? + FOTO

Ak sa pri prechádzkach hlavným mestom pozeráte aj pod nohy, určite vám zmeny neušli. Sú totiž naozaj výrazné.

Ilustračný obrázok k článku TOP zmeny viacerých bratislavských ulíc: Ako sa vám páči ich nový vzhľad? + FOTO
13
Galéria

Všimli ste si zmeny na chodníkoch v Bratislave? Nejde, samozrejme, o všetky, ale na začiatok je fajn sa prejsť napríklad po vynovenej Dunajskej, Mýtnej či Krížnej ulici.

Vynovená Dunajská

Na Dunajskej sa chodci od januára môžu prejsť po novej kvalitnej kamennej dlažbe, ktorá bude postupne podľa zonácie povrchov pribúdať v celom centre mesta. Informoval o tom magistrát na sociálnej sieti.

Odstránili sme zavadzajúcu reklamu a kontajnerové stojisko a namiesto nich tento priestor oživili lavičky. A pribudli aj koše, stojany na bicykle a na nájazdoch a prídlažbách zas krásny bratislavský keramit. Pre maximálnu bezpečnosť peších sme opravili spomaľovacie prahy a vytvorili sme aj nový vyvýšený priechod pre chodcov. Všetko podľa manuálov od Metropolitný inštitút Bratislavy,“ teší sa z nového povrchu chodníka primátor Matúš Vallo.

Mýtna ulica

Na Mýtnej ulici sa po prvýkrát objavila oficiálna Bratislavská dlažba. „Je vodopriepustná, čo v spolupráci s jej svetlejšou farbou bude v horúcich dňoch pomáhať schladzovať mesto. Inšpirovaná je architektúrou a históriou Bratislavy a nájdete na nej ako citlivé odkazy na Miroslava Cipára, Ľudovíta Fullu či Milana Dobeša, tak aj jednu dlaždicu s nápisom Bratislava,“ informoval primátor Matúš Vallo.

Na Mýtnej bude vymenený aj mobiliár, pribudnú stromy aj obnovené verejné osvetlenie.

Chodník na Krížnej a Karpatskej

Chodník na Krížnej ulici od Májkovej po Vazovovu v smere do centra prešiel rekonštrukciou ešte minulý rok v lete. Asfalt nahradila kamenná dlažba. Namiesto parkujúcich áut pribudli na ulici stromy v kvetináčoch.

Ešte na jeseň zmenila vzhľad aj Karpatská ulica. Odstránili z nej asfalt, ktorý na chodníkoch nahradila dlažba. Vymenili sa tiež obrubníky a vznikli bezbariérové priechody.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Premeny chodníkov v Bratislave
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM