Rôzne

TOP UDALOSTI týždňa: Plot pri ambasáde je čierna stavba, zábavná pyrotechnika dostala stopku

Plot pri americkej ambasáde by mal zmiznúť, v meste vzniknú nové cyklotrasy, bikrosová dráha vo Vajnoroch. 5 najdôležitejších správ o Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku TOP UDALOSTI týždňa: Plot pri ambasáde je čierna stavba, zábavná pyrotechnika dostala stopku
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Americkej ambasáde nepredĺžili zmluvu, železný plot je oddnes čiernou stavbou

Trojmetrový plot okolo Veľvyslanectva USA na Hviezdoslavovom námestí špatí centrum už roky. Podľa predsedu Klubu pre Bratislavu bol iba gestom moci. Mestské zastupiteľstvo nepredĺžilo americkej ambasáde zmluvu, resp. neuzatvorilo nový kontrakt. Americká ambasáda nebude môcť uzatvoriť nový kontrakt s Bratislavou.

„Od dnešného dňa je plot na Hviezdoslavovom námestí čiernou stavbou. Hneď zajtra ráno navštívim starostu Starého Mesta a budem ho žiadať, aby ako pri každej inej čiernej stavbe trval na odstránení tejto čiernej stavby. Dúfam, že v krátkej dobe tento plot z Hviezdoslavovho námestia zmizne,“ dodal Borguľa.

Čítajte viac TU.

Dobudovaním bikrosovej dráhy vo Vajnoroch chcú k športu pritiahnuť deti a mládež

V bratislavskej mestskej časti Vajnory plánujú cyklistickí nadšenci vybudovať plnohodnotnú trať, kde by mohli vyrastať nové talenty. V roku 2015 získalo občianske združenie (OZ) Cyklistický klub BTC Vajnory, za podpory vedenia mestskej časti, do dlhodobého prenájmu plochu v okrajovej časti Vajnôr s tým, že tu vybuduje multifunkčný cyklistický areál.

Čítajte viac TU.

Na zelenej petržalskej lúke vyrástol za necelé štyri mesiace nový obchodný dom

Bratislava sa rozrastá závratným tempom. V Petržalke už onedlho otvoria ďalšiu prevádzku známeho obchodného reťazca. Obyvateľov rozdelil na dva tábory.

Ešte nedávno zelená lúka na námestí Hraničiarov v Petržalke sa zmenila na stavenisko. Onedlho sa jej premena dovŕši kolaudáciou nového obchodného domu. Hrubú stavbu reťazca Billa postavili za necelé štyri mesiace. Zostáva ešte dokončiť vnútorný priestor, parkoviská a upraviť okolie stavby.

Čítajte viac TU.

Vo východnej časti Bratislavy by mali onedlho vzniknúť nové cyklotrasy

Projektová dokumentácia pre výstavbu cyklotrás vo východnej časti Bratislavy je hotová. Spájať bude Vrakuňu a Podunajské Biskupice s blízkymi obcami.

Projekt vytvoril Euroregión dunajskej iniciatívy (EDI) a cyklotrasa bude prepájať bratislavské mestské časti Vrakuňa a Podunajské Biskupice s Rovinkou, Mostom pri Bratislave a Ivankou pri Dunaji. „Sme veľmi radi, že vám môžeme oznámiť, že projekt je úspešne zrealizovaný,“ uviedol riaditeľ EDI Vladimír Pálfi.

Čítajte viac TU.

Sad Janka Kráľa ožije dunením diel, praskotom muškiet, rinčaním mečov a krikom

Rok 1619 v Európe nebol idylický. Vojnová vrava zasiahla väčšinu kontinentu. Historický festival v Sade Janka Kráľa s názvom Bratislava 1619 vás o tom presvedčí už 1. októbra.

Čítajte viac TU.

Ak chcete mať prehľad o aktuálnom dianí v hlavnom meste, lajknite si Facebook Bratislava24.sk.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM