Rôzne Správy

TOP 5 tém týždňa: Dane pre cezpoľných, cvičenie na vode aj rekonštrukcia Jurkovičovej teplárne

Pripravuje sa rekonštrukcia Jurkovičovej teplárne a Kamenného námestia. Zaujala vás aj tragédia mladej ženy na Kramároch a novinka na petržalskej plavárni.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Dane pre cezpoľných, cvičenie na vode aj rekonštrukcia Jurkovičovej teplárne
4
Galéria

Nové dane v Bratislave: Za bývanie si priplatia už aj cezpoľní

Nepríjemná správa pre tisícky ľudí z celého Slovenska, ktorí dochádzajú za prácou do hlavného mesta. Od januára musia daň za ubytovanie platiť už aj cezpoľní.

V Bratislave pracuje alebo študuje približne 300-tisíc ľudí z rôznych kútov Slovenska. Po novom si priplatí každý, kto pracuje v hlavnom meste, ale nemá trvalý pobyt a býva na ubytovni.

Viac sa dočítate TU.

Zacvičte si na vode! Na petržalskej plavárni si užijú milovníci aktívneho pohybu

Kurzy a cvičenie pre malých aj veľkých. Petržalská plaváreň láka návštevníkov na viac než len čľapkanie sa v bazénoch.

Na plavárni si najnovšie môžete zacvičiť FLOATFIT. Ide o pohyb na doske, ktorá je položená na vodnú hladinu. Zaujímavé cvičenie vaše telo zaťaží iba na 30 minút.

Viac sa dozviete TU.

Tragédia na Kramároch. Mladá žena zomrela po páde z okna

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III vyšetrujú okolnosti, za akých došlo k pádu 19-ročnej ženy, ktorej telo bolo nájdené 17. februára pred budovou zdravotníckeho zariadenia na Klenovej ulici v Bratislave.

Viac o tragédii sa dočítate TU.

Jurkovičova tepláreň bude dominantou mestského parku v komplexe Sky Park

Industriálne prostredie Bratislavy medzi ulicami Čulenova, Továrenská a Bottova sa zmení na rekreačnú zónu s novým mestským parkom obkolesujúcim tri rezidenčné veže organického tvaru.

Súčasťou polyfunkčného komplexu bude veľký mestský park s rozlohou vyše 20-tisíc metrov štvorcových, ktorého dominantou bude Jurkovičova tepláreň.

Viac sa dočítate TU.

Hlavné mesto pripravuje novú podobu Kamenného námestia

Po desiatich rokoch od prvých plánov na rekonštrukciu Kamenného námestia sa opäť hovorí o jeho novej podobe. Tentokrát sa môžu vyjadriť aj Bratislavčania.

Po tom, ako sa objavila informácia, že legendárny Luna Bar opäť otvorí, na mieste je aj otázka, čo bude s hotelom Kyjev a samotným Kamenným námestím.

Viac sa dozviete TU.

Ak chcete mať prehľad o aktuálnom dianí v hlavnom meste, lajknite si Facebook Bratislava24.sk.

Jurkovičova tepláreň - vizualizácie
4
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM