Šport

Zacvičte si na vode! Na petržalskej plavárni si užijú milovníci aktívneho pohybu

Kurzy a cvičenie pre malých aj veľkých. Petržalská plaváreň láka návštevníkov na viac než len čľapkanie sa v bazénoch.

Ilustračný obrázok k článku Zacvičte si na vode! Na petržalskej plavárni si užijú milovníci aktívneho pohybu
12
Galéria
Zdroj: Facebook

Petržalská plaváreň sa snaží zaujať nielen bežným kúpaním pre verejnosť. Na plavárni sa už od jej otvorenia organizujú rôzne kurzy pre deti aj dospelých.

Bez pevnej zeme pod nohami

Na plavárni si najnovšie môžete zacvičiť FLOATFIT. Ide o pohyb na doske, ktorá je položená na vodnú hladinu. Zaujímavé cvičenie vaše telo zaťaží iba na 30 minút. Po návrate na pevnú zem však budete mať intenzívny pocit, že ste si dali „do tela“.

Cvičenie zlepšuje rovnováhu a koordináciu, zvyšuje telesnú zdatnosť, napráva nesprávne držanie tela. Nezvyčajný šport pochádza z Veľkej Británie. Spálite pri ňom až 400 kalórií za 30 minút, spevníte a posilníte svalstvo.

Hravé plávanie

V petržalskej plavárni pôsobia aj Happy kids – kurz, ktorý dieťa naučí adaptovať sa na prostredie bazéna, orientovať sa nad a pod hladinu vody. Najmenší si osvoja splývavé polohy na chrbte a na bruchu, výdychy do vody, potápanie a lovenie, skoky zo sedu a stoja. Samozrejmosťou je aj hra s plaveckými pomôckami. Pokročilí plavci sa venujú zdokonaľovaniu plaveckej techniky pod vedením profesionálnych trénerov.

Ak už plávať viete, svoj štýl si môžete zdokonaliť na kurze pre dospelých. Naučia vás riadiť dýchanie pri plávaní, výdych proti odporu vody, ponáranie, vznášanie, splývanie. Rovnako si zdokonalíte plavecký spôsob prsia, zosúladíte pohyb horných a dolných končatín s nádychom a výdychom do vody a osvojíte si plavecké spôsoby kraul, znak a motýlik.

Plaváreň Petržalka
12
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM