Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Oslávte Troch kráľov na streche a zavítajte na tradičný burzoblšák

Užite si sviatok Troch kráľov na Rooftope pri dobrej muzike. Počas predĺženého víkendu na vás čaká aj obľúbený burzoblšák či festival dokumentárnych filmov.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Oslávte Troch kráľov na streche a zavítajte na tradičný burzoblšák
8
Galéria

Jeden svet

Medzinárodný festival dokumentárnych filmov Jeden svet je jedinečný slovenský festival, ktorý sa zaoberá ľudskoprávnymi a globálnymi témami. V modranskom Kine Mier si počas celého víkendu môžete pozrieť výber toho najlepšieho z festivalu, zapojiť sa do diskusie či zabaviť sa na večernom hudobnom programe.

Kompletný program si môžete pozrieť TU.

piatok – nedeľa / Modra, Kino Mier / otvorenie v piatok o 16:00 hod. / vstupné za 1 film = 2,50 eur

Výstava Cosmos Discovery

Ak ste ešte stále neboli, počas tohto víkendu máte poslednú možnosť navštíviť unikátnu svetovú výstavu o kozmonautike Cosmos Discovery. Nepremeškajte jedinečný vesmírny zážitok a prežite naozajstné príbehy hrdinov, ktorí prekročili hranicu atmosféry. Dotknete sa Mesiaca, usadíte sa do riadiacej kabíny raketoplánu alebo vstúpite na palubu vesmírnej stanice.

Viac o akcii sa dozviete TU.

piatok – nedeľa / Incheba Expoaréna / od 9:00 hod. / vstupné od 10 eur

La3no Cubano na Rooftope

V posledný deň vianočných trhov na Rooftope sa vám na streche bývalého Veľkého Baťu na Hurbanovom námestí predstaví multižánrová slovenská kapela La3no Cubano, ktorá vznikla v roku 2005. La3no Cubano je dobre namiešaný worldmusic koktejl so sviežou príchuťou slovenského folklóru.

piatok / Regal Rooftop / o 19:00 hod. / vstup voľný

Balkan Beats

Užite si začiatok nového roka tancom na parkete KC Dunaj. Čaká na vás náruživá zmes balkánskych rytmov, gipsy music a flamenca v podaní výbornej maďarskej kapely Karavan Familia. Pestrú zmes štýlov worldmusic zase prinesú dídžeji Julah a Dr. Tesla.

sobota / KC Dunaj / o 21:00 hod. / vstupné 5 eur

Januárový burzoblšák

Prvú sobotu v roku 2017 na vás čaká už tradičný Burzoblšák. Ak vám po sviatkoch zostalo ešte niečo v peňaženke, na Burzoblšáku nájdete naozaj pekné veci za symbolické ceny. V rámci programu sú pre deti aj dospelých pripravené workshopy – vypaľovanie do dreva či skladanie a výroba origami príveskov. Deti si môžu pozrieť divadielko „Adalmína“.

Viac o akcii sa dozviete TU.

sobota / areáli ZŠ Pavla Marcelyho na Drieňovej ulici / od 8:00 do 14:00 hod. / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com

Kurz meditácie

Chceli by ste skúsiť meditáciu? Teraz máte príležitosť. Kurz je určený pre začiatočníkov a stredne pokročilých, čo by chceli s meditáciou začať alebo prehĺbiť svoje znalosti a naučiť sa aplikovať a využívať meditáciu prakticky pre konkrétne účely. Meditácia ako prirodzený stav vedomia nám ponúka nespočetné možnosti realizácie. Objavte ich.

Pre obmedzený počet miest je potrebné si miesto rezervovať TU.

nedeľa / Yoga House / 18:00 hod. / vstupné 13 eur

Bábkové divadlo

Spríjemníte si nedeľný deň predstavením Drevený tato v podaní Bratislavského bábkového divadla. Čaká na vás bláznivý príbeh rodiny básnika, plný humoru a lásky. Predstavenie je určené všetkým trochu neposlušným deťom a všetkých trochu zaneprázdneným rodičom.

nedeľa / Divadlo Malá Scéna STU / o 10:00 a o 14:30 hod. / vstupné 3 eurá

Tipy na víkend
8
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM