Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Nakúpte na Burzoblšáku, zažite virtuálnu prehliadku alebo si pozrite nový film

Počas víkendu môžete v Bratislave navštíviť niekoľko zaujímavých výstav. V kinách začali premietať nový film Tlmočník a na svoje si prídu aj milovníci prírody.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Nakúpte na Burzoblšáku, zažite virtuálnu prehliadku alebo si pozrite nový film
13
Galéria

Vychádzka za sovami

Chcete vedieť, čo sa v noci ozýva v lesoch v okolí Bratislavy? Aké druhy sov žijú v našej blízkosti a čo znamenajú ich hlasy? Poďte na vychádzku so sprievodcami z CK watching.sk a zistíte odpovede na tieto otázky. Organizátori odporúčajú priniesť si so sebou baterky.

piatok / 19:00 hod. / Rusovecký park / vstupné 3,50 eur, deti 1,50 eur / viac informácií nájdete TU

Ladies and Gentlemen Show

V piatok večer vás čaká uhrančivá show, kombinujúca kabaretné, divadelné a hudobné žánre a príbehy. Pútavým kabaretným predstavením vás prevedie tajomná Nefer Nefer. Na javisku sa bude plynule striedať humor s vášňou, hudba s tancom, história so súčasnosťou.

piatok / 21:30 hod. / Red Cat Cabaret Club / vstupné 20 eur

Pochod na pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

V Bratislave sa uskutoční pietny sprievod ako spomienka na mladého novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú, ktorých minulý týždeň zavraždili priamo v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači. Na stretnutí pod heslom „Nechceme späť 90-te!“ vystúpi viacero rečníkov z novinárskej obce.

piatok / 17:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie

Marcový Burzoblšák

Mesiac ubehol ako voda a je tu opäť obľúbený Burzoblšák. Čaká na vás bohatá ponuka oblečenia hneď niekoľkých novozačínajúcich značiek a ich návrhárov. Príde množstvo výrobcov handmade produktov s ich originálnymi šperkami za prijateľné ceny. Umelcov potešia retro obrazy, hudobníkov staré platne a vášnivých čitateľov knihy za babku. Pre vaše deti budú už tradične pripravené tvorivé dielne a maľovanie na tvár.

sobota / od 8:00 do 14:00 hod. / areál Základnej školy Pavla Marcelyho na Drieňovej ulici / vstup voľný

Nový film Tlmočník

Filmoví fanúšikovia sa môžu tešiť na novú slovensko-česko-rakúsku snímku Tlmočník. Ide o svojrázne roadmovie o dvoch pánoch, ktorí cestujú krížom cez Slovensko, aby spoznali pravdu o vlastnej minulosti. V hlavných úlohách sa predstavia Jiří Menzel a Peter Simonischek. Vo filme si zahrala aj Zuzana Mauréry či komička Eva „Evelyn“ Kramerová.

celý víkend / bratislavské kiná / vstupné rôzne podľa kina

Bratislavské mineralogické dni

V sobotu odštartuje v Bratislave jedna z najväčších výstav v Slovenskej republike. Výstava Bratislavské mineralogické dni ponúkne prehliadku minerálov, fosílií, meteoritov či šperky z drahých ozdobných kameňov.

sobota / od 9:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / vstupné 1 euro

Výstava fotografií starej Petržalky

Milovníci umenia si môžu prísť pozrieť originálnu výstavu fotografií Martina Kleibla pod názvom Petržalka story. Jedinečná je tým, že je nainštalovaná priamo na plote pri vznikajúcom projekte Einpark. Fotografie vás prevedú zákutiami Petržalky a jej zmenami v uplynulých desaťročiach.

celý víkend / plot pri projekte Einpark / vstup voľný

Koncert pre Jána a Martinu

V nedeľu podvečer si koncertom na bratislavskom Hlavnom námestí uctíme novinára Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú, ktorých minulý týždeň zavraždili. Na koncerte vystúpia David Koller, Vec, Korben Dallas, Longital a mnohí iní.

nedeľa / 17:00 hod. / Hlavné námestie / vstup voľný

Virtuálna prehliadka

V bratislavskom Múzeu dopravy prebieha v týchto dňoch výstava Cestujte v čase s Volkswagen Slovakia, v rámci ktorej uvidíte na jednom mieste legendárne i unikátne modely Volkswagen. Navyše, počas víkendov môžete zažiť aj virtuálnu prehliadku montážnej haly vo Volkswagene na vlastné oči.

sobota a nedeľa / od 12:00 do 16:00 hod. / Múzeum dopravy

Zdroj: YouTube.com
Tipy na víkend (2. - 4. 3.)
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM