Jakub Haršany Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Cesta okolo sveta, ochutnávka vín na Devíne aj koncert Nedvěda

Prvý novembrový víkend prinesie v hlavnom meste bohatý kultúrny program. Výstava fotografie, hudobné koncerty či festival vína. Stačí si len vybrať.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Cesta okolo sveta, ochutnávka vín na Devíne aj koncert Nedvěda
9
Galéria

Festival KlezMORE

Otvárací galakoncert festivalu KlezMORE Vienna sa tento rok uskutoční v Bratislave. Festival patrí medzi európske top podujatia židovskej kultúry. Divákom sa predstaví multižánrové zoskupenie umelcov z troch krajín sveta – Rakúska, Izraela a Grécka pod názvom TIMNA BRAUER & ELIAS MEIRI ENSEMBLE.

Piatok / Ateliér Babylon / o 19:00 hod. / vstupné 10 eur

Mesiac fotografie

Mesiac november je už po 26-krát venovaný fotografii. Od 1. do 15. novembra sa v Bratislave predstavia fotografie od autorov z celého sveta vo vyše 30 múzeách a galériách. Prostredníctvom množstva kolektívnych a individuálnych výstav a celého radu sprievodných podujatí môžete obdivovať svety cez objektív profesionálov.

Ktoré výstavy si môžete pozrieť počas víkendu sa dozviete TU.

Piatok – Nedeľa / galérie a múzea v Bratislave / čas a vstupné sú individuálne, závisia od výstavy

Festival Ružinow

Divadlo pod kostolom prinesie už po štvrtýkrát multižánrový Festival Ružinow. Počas 12 dní uvidíte divadelné produkcie, koncerty, diskusiu alebo nový cirkus. V sobotu sa môžu návštevníci tešiť na jeden z vrcholov podujatia. Zuzana Kronerová sa predstaví v monodráme Shirley Valentine.

Program podujatia si môžete pozrieť TU.

Piatok – Nedeľa / Divadlo pod kostolom, Tomášikova 8 / piatok o 18:00 hod. / vstupné závisí od predstavenia

Cestou necestou

Do Ružinova zavíta najväčší cestovateľský festival na Slovensku. V rámci podujatia navštívite krajiny ako Mongolsko, Island, Kuba, Severný Irak, Oman, Nový Zéland, India, Západná Čína, Argentína, Gruzínsko, Nórsko, Nepál i Seychely a Maledivy. Môžete sa tešiť na dobrodružstvo na netradičných miestach sveta.

Kompletný program podujatia nájdete TU.

Piatok – Nedeľa / Dom kultúry Ružinov / v piatok od 17:00 hod. / vstupné: piatok 8 eur, sobota alebo nedeľa 12 eur

Novembrový Burzoblšák

Burzoblšák je komunitné podujatie, ktorého cieľom je recyklácia a znovuvyužitie starého a nepoužívaného oblečenia. Okrem oblečenia tu nájdete aj starožitnosti, handmade výrobky, platne, knihy, obrazy ale aj všetky znovuobjavené poklady z povaly.

Sobota / Areál ZŠ Pavla Marcelyho, Drieňová 16 / o 8:00 hod. / vstup voľný

Devínsky festival vína

Milovníci vína sa môžu tešiť na festival, ktorý vám predstaví vína z Devína a celého regiónu. Pod Hradom Devín môžete ochutnať aj slávny devínsky ríbezlák. Okrem skvelých vín, budú pre návštevníkov pripravené aj remeselné pivá, husacina, párance či bratislavské rožky. O príjemnú atmosféru sa postará aj bohatý kultúrny program.

Viac o podujatí sa dočítate TU.

Sobota / Pod Hradom Devín / od 10:00 hod. / vstup voľný

Koncert Honza Nedvěd

Po takmer dvoch rokoch odmlky sa na pódia vracia český spevák, skladateľ a hudobník Honza Nedvěd v jedinečnom koncertnom programe. Známeho českého pesničkára netreba veľmi predstavovať, jeho piesne poznajú aj malé deti. Tento rok oslávi Honza Nedvěd 50 rokov na pódiu.

Nedeľa / Teatro Wüstenrot / o 17:00 hod. / vstupné 16 alebo 12 eur

Blues na Lodi

Hudobní nadšenci sa môžu tešiť na ďalší živý bluesový večer s výbornými muzikantmi v priestore lodného baru. Večer na Dunaji s tónmi bluesu má svoje neopakovateľné čaro. Príďte si vychutnať predstavenia muzikantov ako Boboš Procházka, Ajdži Szabó, Pišta Lengyel, Martin Zajko či Martin Wittgrúber.

Nedeľa / Divadlo v podpalubí / o 19:00 hod. / vstupné 7 eur

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM