Správy Samospráva

Táto cesta si to už zaslúžila! Opravia jednu z najvyužívanejších cyklotrás v lesoparku

Ak radi zájdete do lesoparku v časti Železnej studničky na bicykli, iste ste si cestu plnú dier a prekážok všimli.

Ilustračný obrázok k článku Táto cesta si to už zaslúžila! Opravia jednu z najvyužívanejších cyklotrás v lesoparku
15
Galéria

Konečne prišiel rad aj na cyklotrasu na Železnej studničke. Hlavné mesto sa ju chystá opraviť v úseku spod Červeného mosta po odbočku na Kačín. Asfalt je v súčasnosti na mnohých miestach popraskaný a cyklistom sa po tejto trase jazdí skutočne ťažko.

Oprava cyklotrasy

V súčasnosti úsek, ktorý sa bude najbližšie opravovať, pozostáva z dvoch úzkych chodníkov a 2 tiež úzkych cyklopruhov. V strede je široký stredový pás dlažby z kociek. „Toto usporiadanie núti cyklistov držať sa len v úzkom pase, keď idete ako otec a dieťa, máte problém ísť vedľa seba. Navyše, často sú tam bežci a kočíky. Ak by bol celý povrch v 1 materiály, pohyb, predbiehanie by bol oveľa flexibilnejší a nastávalo by aj aj menej stresových situácií,“ konštatuje Mrva.

Ako informuje poslanec mestského zastupiteľstva za Mestskú časť Bratislava-Nové Mesto Jakub Mrva, v budúcnosti by malo prísť ku komplexnej oprave celého úseku.

„Už teraz sa postupne pracuje na projektovej dokumentácií k ďalšej etape v rámci projektu predĺženia promenády – od kontajnerového bufetu, pod dolnú stanicu lanovky, odkiaľ už následne ide kvalitný nový povrch. Táto časť sa tiež bude riešiť komplexne, vrátane výmeny povrchov chodníkov aj cesty, prekládky stĺpov a lámp, ktoré chodník výrazne blokujú,“ uvádza Mrva na sociálnej sieti.

Viac o projektoch v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM