Správy Samospráva

Veľká rekonštrukcia Blumentálskej ulice pokračuje: Na čo sa treba pripraviť?

Staré Mesto chce získať čo možno najviac parkovacích miest bez toho, aby bolo potrebné ukracovať peších o chodník, cyklistov o cyklotrasu a všetkých o zeleň.

Ilustračný obrázok k článku Veľká rekonštrukcia Blumentálskej ulice pokračuje: Na čo sa treba pripraviť?
10
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Od pondelka 24. mája začne Staré Mesto s prácami na pokračovaní rekonštrukcie Blumentálskej ulice. Prvá časť upravenej ulice bola skolaudovaná 10. apríla 2019. Staré Mesto o tom informuje na svojom webe.

Dlažba aj obrubníky

„Nový vzhľad ulice bude do značnej miery kopírovať to, čo sa už stihlo stať príjemným a efektívnym štandardom v prvej, už zrekonštruovanej časti Blumentálskej. Asfalt na chodníkoch nahradí dlažba, spevnia ich nové obrubníky, pribudne zeleň a, samozrejme, aj nová, segregovaná a bezpečná obojsmerná cyklotrasa,“ približuje práce samospráva Starého Mesta.

Ak do tejto lokality dochádzate za prácou alebo tam bývate, pozor aj na zmenu v parkovaní. „Časť ulice sa tiež zjednosmerní, aby sme získali čo možno najviac parkovacích miest bez toho, aby bolo potrebné ukracovať peších o chodník, cyklistov o cyklotrasu a všetkých o zeleň. V úseku pri bytovom komplexe Stein ostane ulica v pôvodnej podobe, teda obojsmerná,“ uvádza Staré Mesto.

Civilizovaný verejný priestor

Druhá etapa rekonštrukcie Blumentálskej ráta aj so zvýšením úrovne križovania ciest, čo zvýši bezpečnosť.

Rekonštrukcia sa uskutoční v troch etapách. Prvá etapa, počas ktorej prebehne rekonštrukcia južnej časti od križovatky Blumentálska-Vazovova po križovatku Blumentálskej s Bernolákovou, sa začne už v pondelok 24. mája. V druhej etape sa zrekonštruuje severná strana tejto časti Blumentálskej.

Posledná časť rekonštrukcie upraví vzhľad Blumentálskej od križovatky s Bernolákovou až po Legionársku. „V tejto časti úprav pribudne pre peších aj nový chodník,“ uvádza Staré Mesto. Obnova Blumentálskej ulice by mala trvať približne tri mesiace.

Predbežné náklady vyjdú na necelých 950-tisíc eur, pričom však takmer 855-tisíc eur bude hradených z operačného programu IROP (Integrovaný regionálny operačný systém). Mestská časť zafinancuje zvyšok sumy.

Zdroj: Bratislava-Staré Mesto

Cyklotrasa na Blumentálskej
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM