Kultúra

Takýto víkend v Bratislave dávno nebol! Pivo na nábreží a tisíc svetiel v meste

Bratislavčania sa už nemôžu dočkať. Centrum mesta rozžiaria laserové lúče, na nábreží sa bude štrngať pohármi s pivom a na lúke za Lamačom zarinčia zbrane.

Ilustračný obrázok k článku Takýto víkend v Bratislave dávno nebol! Pivo na nábreží a tisíc svetiel v meste
8
Galéria
Zdroj: TASR

Pripite si pivom na oktoberfeste

Poháre plné zlatého moku bude čapovať viac ako 20 malých pivovarov. Okrem Bratislavského kraja prídu výrobcovia z Moravy, Rakúska a Nemecka. Súčasťou premiérového podujatia budú tradičné Farm Fest a Župná zabíjačka. Pripravený je aj bohatý kultúrny program. Predstavia sa rôzne alternatívne kapely.

Viac sa dozviete TU.

Piatok – Sobota / Tyršovo nábrežie / Vstup voľný

Zažite Bielu noc s 8-tisíc žiarovkami

Návštevníci festivalu budú môcť vidieť počas jednej noci umenie z 8-tisíc žiaroviek, 94 laserových lúčov, 54 odtieňov dúhy, dva tunely nekonečnosti a mnohé iné zaujímavosti.

Trasa plná svetiel povedie od Slovenského rozhlasu, cez Prezidentskú záhradu, okolo Dómu sv. Martina, cez Klarisky, popri hoteli Kyjev, pri Modrom kostolíku, cez Starý most aj Nový most až po Sad Janka Kráľa. Pripravené sú rôzne trasy, pre náročných milovníkov umenia, ako aj pre rodiny s deťmi.

Viac sa dozviete TU.

Sobota / centrum Bratislavy / od 19:00 hod. do 2:00 hod.

Staňte sa svedkami historickej bitky pri Lamači

Rekonštrukcia bitky z roku 1866 sa uskutoční medzi Lamačom a Záhorskou Bystricou na lúke pred krematóriom. Pripomenie významnú udalosť v dejinách Bratislavy, ale i Slovenska. Súčasťou zaujímavej akcie bude aj prehliadka mužov v dobových uniformách.

Deti si môžu vyrobiť vlastnú vojenskú čiapku. Prídu aj sokoliari, ktorí predvedú zručnosť svojich okrídlených zverencov. Zaujímavá bude aj prechádzka pomedzi stany dobového vojenského tábora alebo prednáška o zraneniach získaných v boji.

Viac sa dozviete TU.

Sobota / lúka pred krematóriom / od 10:30 hod. / Vstup voľný

Pochutnajte si na jablkách

Jablkové hodovanie je podujatie venované jablkám a všetkým dobrotám z nich vyrobených. Šťavy, mušt, koláče, netradičné polievky a iné špeciality môžete ochutnať v bratislavských mestských častiach Vajnory, Ružinov, Devínska Nová Ves a Nové Mesto – Fresh Market ako aj v Pezinku, Senci, Svätom Jure, Malackách, Stupave, Jabloňovom, Limbachu a v Dunajskej Lužnej.

Sobota / od 11:00 hod. / Vstup voľný

Púšťajte s deťmi šarkany

Čo by to bola za jeseň bez šarkanov? Na podujatí Vajnorská šarkaniáda môžete ochutnať jablkové špeciality na Jablkovom hodovaní, navštíviť tvorivé dielne a samozrejme súťažiť.

Sobota / športové letisko vo Vajnoroch / od 13:30 hod. / Vstup voľný

Vyrezávajte tekvice

V Stupave pripravili príjemnú akciu pre všetky vekové kategórie. Budete si môcť vyrezať a vyzdobiť tekvicu aj sa poradiť s profesionálmi o pestovaní rastlín. Poradí vám záhradná architektka a bylinkárka, budete si môcť kúpiť jesenné dekorácie aj ovocné stromy.

Piatok – Sobota / Stupava / Piatok od 13:00 do 18:00 hod., Sobota od 8:00 do 12:00 hod.

Hľadajte bratislavských škriatkov

Druhý októbrový víkend môže stráviť aj hľadaním pokladov. Už v piatok zverejnia škriatkovia z hry „Objavuj poklady bratislavského regiónu“ prvých tridsať lokalít, na ktorých môže každý nájsť poklad. Jediné, čo k hľadaniu hľadači potrebujú, je aplikácia Bratislava Region a zapnuté GPS.

Viac sa dozviete TU.

Čítajte aj: Domček v korune stromu je unikátnou atrakciou. Môže v ňom pobudnúť každý Bratislavčan

BIELA NOC v Bratislave
15
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM