ELA Rôzne Správy

Študenti UDALI svojho učiteľa! Žiakov nútil HAJLOVAŤ, Rómov chcel vypáliť plameňometom

Stredoškolský učiteľ, dejepisár, mal pred študentmi seneckého Gymnázia Antona Bernoláka dlhodobo viesť šokujúce reči. Nebýva u nás zvykom, aby školáci žalovali na svojho pedagóga takýmto spôsobom.

Ilustračný obrázok k článku Študenti UDALI svojho učiteľa! Žiakov nútil HAJLOVAŤ, Rómov chcel vypáliť plameňometom
Zdroj: Facebook.com/Gymnázium Antona Bernoláka Senec

Ako informuje Pluska.sk, dlhoročný učiteľ dejepisu Slavomír M. sa svojimi prejavmi a názormi dlhodobo pohyboval na hrane zákona.

„My chceme len vyriešiť dlhotrvajúci problém s nelegálnym šírením a navádzaním na fašizmus a nacizmus na našej škole,“ uviedla študentka, ktorá chce ostať v anonymite.

Žiadajú jeho vylúčenie

Učiteľ mal mať podľa jeho študentov dlhodobo neprimerané narážky na Rómov, homosexuálov a v jeho slovách sa vraj objavili aj sklony k podpore fašizmu. Študenti jeho správanie nenechali len tak, všetko nahlásili a veci sú aktuálne v štádiu riešenia.

Hoci podľa slov žiakov je učiteľ, ktorý na škole pôsobí už niekoľko rokov, priateľský, nepáči sa im jeho rétorika. Vraj sa netají tým, že podporuje fašizmus, otvorene podporuje vo vojne s Ukrajinou Rusko.

Uviedol tiež, že by si rád založil politickú stranu, ktorú by pomenoval „Nenávisť“.

Podľa študentov šíri nenávistné komentáre proti homosexuálom. Podporoval aj terorizmus alebo nenávisť voči LGBTI+ komunite. Pedagóg mal povedať, že „homosexuáli nie sú ľudia, iba hrozba pre nás normálnych“.

Iba sranda

Gymnazisti sa sťažovali aj na to, že im rozprával príhodu z detstva, kedy s kamarátom zastrelili psa. To však nie je všetko.

„Mladších žiakov učil hlásiť sa hajlovaním,“ šokuje študentka.

Podľa študentov však hodiny zakončuje tvrdením, že všetko myslí len zo srandy. „A na konci nezabudne povedať: hlavne to nehovorte rodičom,“ hovorí študentka s tým, že žiaci žiadajú, aby bol profesor vylúčený zo školy.

Na povrch vyplávali o dejepisárovi ďalšie šokujúce informácie. Článok pokračuje na druhej strane.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM