Rôzne Správy

Stavebný ruch pri Šafárikovom námestí: Začalo sa s budovaním Landererovho parku

Bratislavské Staré Mesto začalo s obnovou priestoru v blízkosti Šafárikovho námestia. Približne o rok tam vznikne nový Landererov park.

Ilustračný obrázok k článku Stavebný ruch pri Šafárikovom námestí: Začalo sa s budovaním Landererovho parku
5
Galéria

V týchto dňoch ste si pri prechádzaní Šafárikovým námestím mohli všimnúť ťažkú stavebnú techniku v priestore parku za bývalým obratiskom autobusov. Neviete, čo sa deje? Staré Mesto začalo s budovaním dlhoočakávaného projektu – Landererov park.

Dva bagre so zbíjačkami momentálne rozbíjajú spevnenú plochu na mieste, kde kedysi stála reštaurácia Kazačok. Odstránením týchto plôch sa výrazne zredukuje objem asfaltu na území parku v prospech zelene. „Práce sú načasované na viacero etáp tak, aby zostalo námestie vždy priechodné,“ informuje Staré Mesto na svojej webovej stránke.

Po dokončení úvodnej fázy bude nasledovať úprava povrchov pre záhradnícke a sadovnícke práce.

Vznikne ihrisko aj pavilón

Budúci Landererov park, ktorý vznikne medzi Dobrovičovou, Alžbetínskou a Gajovou ulicou, by mal mať všetky atribúty pokojného mestského parku. Miesto na oddych tam nájdu mladí ľudia, rodičia s deťmi aj psičkári.

Bratislavčania sa na nový priestor s bohatou dávkou zelene, ihriskom a pavilónom určeným na kultúrne podujatia môžu tešiť približne o rok.

Vizualizácie si môžete pozrieť TU.

Začiatok budovania Landererovho parku
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM