Nina Táborská Správy

Starosta Ružinova robí poriadky. Výsledkom je ďalšie trestné oznámenie za spreneveru peňazí

Starosta Ružinova Dušan Pekár sa po nepríjemných zisteniach o hospodárení v Ružinovskom športovom klube a prvom trestnom oznámení pustil do kontrolovania hospodárenia s finančnými prostriedkami v celej mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku Starosta Ružinova robí poriadky. Výsledkom je ďalšie trestné oznámenie za spreneveru peňazí
Zdroj: Dnes24.sk
  • „Súčasťou akcie je organizovanie nezávislých interných auditov, preto som akciu neohlasoval vopred ani v médiách. Tak ako som avizoval, zriadil som pozíciu interného auditora. Na ružinovský miestny úrad prišiel pracovať človek, ktorý má skúsenosti ako kriminalista a má moju plnú dôveru,“* informoval Bratislava24.sk starosta Dušan Pekár.

Jedným z výsledkov kontroly hospodárenia je trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu sprenevery, ktoré starosta podal spolu s členmi predstavenstva Cultus Ružinov a.s.

„Vyšetrovanie prenechávam príslušným orgánom a budem pokračovať v snahe očistiť samosprávu od sprenevery a nehospodárneho nakladania s peniazmi Ružinovčanov. Chcel by som tiež vyzvať všetkých, ktorí sa stretli s akoukoľvek podozrivou činnosťou v našej samospráve, nech mi napíšu poštou alebo na starosta@ruzinov.sk,“ dodal starosta Pekár.

Prečítajte si tiež:

Ak starostu Ružinova zvolia do parlamentu, do roka sa vzdá mandátu v samospráve

Ružinov vyčlenil na vytunelovaný športový klub a podnik verejných služieb viac ako pol druha milióna eur

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM