Aktualizované Rôzne

VIDEO + FOTO: Sodoma Gomora v Podunajských Biskupiciach a Vrakuni: Ak nemusíte, radšej von ani nechoďte!

Viaceré mestské časti požiadali vedenia základných a materských škôl, aby v pondelok nesmerovali vychádzky do parkov, lesoparkov či alejí.

Zdroj: Dnes24.sk

Silný nárazový vietor v Bratislave spôsobil nemalé škody najmä v Podunajských Biskupiciach. Popadané stromy, konáre či strhnuté strechy však hlásia aj z iných častí hlavného mesta.

Odletela strecha

Mestské časti upozorňujú obyvateľov na to, aby sa nezdržiavali pod stromami či bytovkami. Zároveň vyzvali vedenie základných a materských škôl, aby deti nechodili na vychádzky do miest, kde je zvýšené riziko pádu stromov či konárov.

Starosta Podunajských Biskupíc Zoltán Pék na sociálnej sieti informoval o tom, že silný vietor v ich mestskej časti spôsobuje nemalé škody. „Upozorňujeme obyvateľov, aby sa podľa možností nezdržiavali pod stromami a bytovkami. Naša mestská časť operatívne poskytuje súčinnosť všetkým záchranárskym zložkám, ktoré momentálne zasahujú na rôznych miestach v Podunajských Biskupiciach,“ napísal.

Polícia odkláňa dopravu z Podunajskej ulice, kde z bytového domu odfúklo plechovú strechu. Hasiči tiež v blízkosti odstraňujú polámané vŕby. „Za pomoci miestneho dobrovoľného hasičského zboru odstraňujú hasiči následky silného vetra aj na Estónskej ulici a pri areáli Tryskáč. Verím, že dnešný deň prinesie čo najmenšie škody na majetku a žiadne na zdraví našich obyvateľov,“ uviedol.

Odstraňujú škody

Vrakuňa aj Staré Mesto požiadalo vedenia základných a materských škôl v mestskej časti, aby v pondelok nesmerovali vychádzky do parkov, lesoparkov či alejí. „Skrátka do oblastí, kde je zvýšené riziko padnutia stromov či konárov,“ napísala samospráva na sociálnej sieti. Rovnako tak spravila aj mestská časť Vrakuňa.

„Miestny úrad je súčinný so všetkými zložkami v prípade pomoci pri odstraňovaní prípadných škôd. V utorok (1. 10.) všetky popadané stromy a konáre odstránia pracovníci z VPS,“ napísal na sociálnej sieti starosta Vrakune Martin Kuruc.

Komplikácie v doprave

Silný vietor skomplikoval v Bratislave aj premávku MHD. Pre popadané stromy boli niektoré úseky neprejazdné alebo bol cez ne obmedzený prejazd. Jedna z najvážnejších situácií sa stala na linke 29, kde konár stromu prerazil čelné sklo autobusu. Zaobišlo sa to bez zranení.

Pre spadnutý strom bola neprejazdná Devínska cesta a blokovaný bol aj vjazd do petržalského Ovsišťa. Silný vietor spôsobil komplikácie aj na Račianskej, kde bola na istý čas pozastavená doprava električiek. Jednej z električiek sa totiž do zberača zamotala igelitová taška. Pre spadnutý kábel nepremávali autobusy 31 a 94 cez Blumentál a na Štefánikovej spadol strom na trolejové vedenie.

Vyčíňanie vetra v Bratislave
21
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM