Rôzne

Seniorfest podporí po celý mesiac aktívny prístup dôchodcov, niektorí budú ocenení

Vzdelávanie, šport či zábavu ponúkne aj tento rok starším Bratislavčanom podujatie Seniorfest, hlavným cieľom je podporiť aktívny prístup seniorov k svojmu zdraviu.

Ilustračný obrázok k článku Seniorfest podporí po celý mesiac aktívny prístup dôchodcov, niektorí budú ocenení
Zdroj: TASR

Na október, Mesiac úcty k starším, hlavné mesto pripravilo viacero podujatí, ktorých súčasťou budú aj prednášky, súťaže či slávnostné odovzdávanie cien Senior roka.

Počítačová škola pre seniorov

Začiatok Seniorfestu odštartuje 3. októbra Deň zdravia v budove Novej radnice. „Seniori si počas dňa budú môcť odmerať krvný tlak, cukor či cholesterol. V tento deň sa začne aj obľúbená Počítačová škola pre seniorov, na ktorej sa budú môcť zúčastniť ako začiatočníci, tak aj pokročilí,“ informovala Katarína Kohútiková z tlačového oddelenia bratislavského magistrátu.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal udelí 5. októbra ocenenia seniorom, ako poďakovanie tým, ktorí sa aktívne zapájajú do spoločensko-kultúrneho života v meste.

Slávnostné odovzdávanie cien Senior roka sa bude konať v Zrkadlovej sále bratislavského Primaciálneho paláca. „Je mi cťou aj tento rok udeliť ceny našim seniorom, ktorí sa významným spôsobom zapísali do života v Bratislave a ktorí sa aj teraz aktívne zapájajú do diania v meste,“ povedal primátor.

Čítajte aj: Univerzitu tretieho veku na UK absolvovalo už tisíce seniorov

Pripravený je bohatý program

V programe si na svoje prídu aj milovníci umenia a kultúry, na ktorých čakajú rôzne podujatia, ako napríklad Prehliadka výstavy mesto v ateliéri – ateliér v meste, Barokový klasicizmus Bratislavy, Tajomstvá umenia Augusta Rodina v Pálffyho paláci či Tajomstvá umenia Jozefa Jankoviča v Mirbachovom paláci.

„Zaujímavé budú vlastivedné vychádzky so sprievodcom, počas ktorých sa seniori budú môcť dozvedieť viac o histórii bratislavského divadelníctva, hrdinoch a bohoch na bratislavských pamiatkach či o bratislavských povestiach a rozprávkach,“ priblížila Kohútiková.

V ponuke sú aj prehliadky bratislavskej ZOO s odborným výkladom či výstava z tvorby študentov Univerzity tretieho veku.

Seniori si môžu vyskúšať aj logickú spoločenskú hru alebo v Starej tržnici svoju kreativitu a zručnosti. K dispozícii budú aj prednášky zamerané na stres a stereotyp či cyklus prednášok s nácvikom správneho dýchania. Seniori si v októbri budú môcť bezplatne otestovať aj svoju pamäť.

Presný program bratislavského Seniorfestu môže verejnosť nájsť na webovej stránke hlavného mesta.

Čítajte aj: Rozprávku pred spaním čítajú deťom v škôlke seniori z Domu tretieho veku

Ilustračný obrázok

Senior roka 2015
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM