Správy

Ryanair spustí nové linky z Bratislavy, bude lietať aj do Izraela

Cestujúci z bratislavského letiska budú môcť lietať do štyroch nových destinácií. Letecká spoločnosť Ryanair oznámila spustenie nových liniek v zimnej sezóne 2016/2017.

Ilustračný obrázok k článku Ryanair spustí nové linky z Bratislavy, bude lietať aj do Izraela
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

„Zavádzame nový zimný letový poriadok z bratislavského letiska. Zahŕňa novú linku do mesta Eilat-Ovda v Izraeli a tri nové linky do Bruselu, Edinburghu a Manchestru,“ uviedol na tlačovej konferencii v Bratislave obchodný riaditeľ Ryanairu David O'Brien. Celkovo tak bude spoločnosť z Bratislavy prevádzkovať 13 liniek.

Podľa O'Briena by to malo priniesť ročne 1,2 milióna prepravených pasažierov z a do Bratislavy a podporiť vytvorenie 900 pracovných miest na letiskách v Európe, vrátane toho bratislavského.

Nová linka z Bratislavy do Izraela bude spustená 30. októbra tohto roka a prevádzkovaná bude dvakrát týždenne, každý štvrtok a nedeľu.

Do Bruselu sa bude lietať šesťkrát týždenne, do Edinburghu dvakrát týždenne a do Manchestru trikrát týždenne.

Spustenie nových liniek, najmä do Bruselu, bude podľa O'Briena pre bratislavské letisko prínosom aj v súvislosti s nadchádzajúcim predsedníctvom Slovenska v Európskej únii v druhej polovici tohto roka.

Ryanair zároveň oznámil, že na svojej základni v Bratislave bude mať už druhé bázované lietadlo.

Generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Ivan Trhlík aj vďaka spolupráci s Ryanairom očakáva v tomto roku dvojciferný nárast počtu prepravených pasažierov na celkovo 1,8 milióna osôb.

Plánujú sa priblížiť k dvom miliónom cestujúcich

„Pokračuje trend našej spolupráce a obchodný model, ktorý sme nastavili v minulom roku. Čísla hovoria samé za seba. Nárast je masívny, minimálne dvojciferný. Január, február ukazuje nárast na úrovni 44 percent, takže predpokladáme, že v prvom štvrťroku bude nárast v medziročnom porovnaní až na úrovni 34 percent, možno aj viac. Budeme plniť cieľ, ktorý sme si dali, teda priblížiť sa k dvom miliónom cestujúcich,“ priblížil Trhlík.

Zároveň ocenil, že sa podarilo zaistiť spojenie medzi bratislavským a bruselským letiskom. „Politici, úradníci budú mať možnosť cestovať za tretinové peniaze medzi Bruselom a Bratislavou,“ dodal Trhlík.

Prečítajte si aj: Bratislavské letisko očakáva nárast počtu cestujúcich až o 35 percent

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM