Správy

Bratislavské letisko očakáva nárast počtu cestujúcich až o 35 percent

V prvom štvrťroku 2016 by mal vzrásť počet vybavených cestujúcich na Letisku Milana R. Štefánika v Bratislave o 30 až 35 percent oproti rovnakému obdobiu minulého roka. Odhaduje to generálny riaditeľ letiska Ivan Trhlík a tieto predpoklady podľa jeho slov potvrdzujú aj štatistické údaje za január.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské letisko očakáva nárast počtu cestujúcich až o 35 percent
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

V prvom mesiaci tohto roka sa o 44 percent medziročne zvýšil počet cestujúcich, ktorých vybavilo letisko v hlavnom meste. Súčasne v januári narástol na letisku aj počet ton prepraveného leteckého carga. Konkrétne o 24 percent a počet vzletov a pristátí lietadiel stúpol o 17 percent.

„Pričinila sa o to letecká spoločnosť Ryanair, ktorá v porovnaní s januárom minulého roku zaviedla tri nové destinácie,“ uviedol Ivan Trhlík. Pomohol tomu podľa jeho slov aj príchod leteckej spoločnosti Pobeda, zvýšené frekvencie na linke Českých aerolínií, ale aj vyššia naplnenosť existujúcich spojení.

Za celý minulý rok letisko v hlavnom meste vybavilo 1,56 milióna cestujúcich. V porovnaní s rokom 2014 to predstavovalo nárast o 208 686 pasa­žierov.

Prečítajte si tiež: Bratislavské letisko má nové letecké spojenie do Moskvy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM