Rôzne

Ružinovská zabíjačka zanechala za sebou zničený trávnik. Niektorí stánkari nerešpektovali zákon

Z tradičnej Ružinovskej zabíjačky si väčšina ľudí odniesla domov príjemné zážitky a chutné jedlo. Na aroganciu pár stánkarov však doplatila zeleň v Parku A. Hlinku.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovská zabíjačka zanechala za sebou zničený trávnik. Niektorí stánkari nerešpektovali zákon
7
Galéria
Zdroj: Martin Chren FB

Bratislavská mestská časť Ružinov a Cultus Ružinov pripravili pre všetkých milovníkov mäsa tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti. Uskutočnili sa v sobotu 27. januára v Parku Andreja Hlinku. Návštevníci mohli vidieť ukážky tradičnej dedinskej výroby klobás, spracovania prasaťa, ale aj súťaž vo varení kapustnice. Príjemný dojem z akcie však narušilo niekoľko arogantných stánkarov.

Zničený trávnik

Dobroty z mäsa išli na odbyt tak rýchlo, že stánkari si cestu k svojim pultom skracovali rovno cez zelenú plochu Parku Andreja Hlinku. Výsledkom ich „snaženia“ bol potom zničený trávnik a vyjazdené ryhy od pneumatík.

„Konkrétnych stánkarov, ktorí sa previnili, máme nafotených, postupujeme fotky polícii, a už si u nás v Ružinove neškrtnú. Upozorním aj ostatných bratislavských starostov, o koho išlo, aby im nedávali priestor na svojich akciách. Poškodený trávnik kolegovia z Cultus Ružinov už opravili,“ píše na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren.

V budúcnosti by sa mali podmienky pre stánkarov upraviť. Aktuálne Cultus vyberá od predajcov aj kauciu vo výške 100 eur za prípadné poškodenie ich stánkov či neodvezenie odpadu. „Dohodli sme sa, že opravu trávnika preukázateľným vinníkom stiahneme z tejto kaucie,“ doplnil Martin Chren.

Zničený trávnik po Ružinovskej zabíjačke
7
Galéria
Zdroj: Martin Chren FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM