Krimi

Rozbil okno na sanitke a ukradol z nej záchranárske vybavenie, hotovosť aj tablet

V prípade preukázania viny hrozí za takéto konanie trest odňatia slobody až na dva roky.

Ilustračný obrázok k článku Rozbil okno na sanitke a ukradol z nej záchranárske vybavenie, hotovosť aj tablet
3
Galéria

Bratislavskí policajti vyšetrujú trestný čin krádeže a poškodenia cudzej veci, ku ktorému došlo v utorok (5. 5.) v priestoroch krytého parkoviska na Gagarinovej ulici, keď páchateľ v Bratislave rozbil vozidlá zdravotnej záchrannej služby a odcudzil rôzne doklady či elektronický prístroj. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti.

Nočná krádež

„Doposiaľ neznámy páchateľ pravdepodobne v nočných hodinách a skorých ranných hodinách v priestoroch krytého parkoviska vozidiel Zdravotnej záchrannej služby v Bratislave rozbil sklenenú výplň dverí špeciálneho vozidla. Z jeho vnútorných priestorov odcudzil rôzne doklady k vozidlu, ako aj elektronický prístroj v celkovej hodnote približne 300 eur,“ uviedla Polícia SR.

„Z ambulancie bol odcudzený tablet, ktorý slúži pre navigáciu ambulancií v teréne a komunikáciu s Operačným strediskom Slovenskej republiky. Páchateľ svojím činom ohrozil poskytovanie neodkladnej zdravotnej starostlivosti a spôsobil nám a nášmu kolegovi škodu na majetku,“ uviedla Záchranná zdravotná služba Bratislava na Facebooku.

Páchateľ sa podľa polície následne presunul k vedľajšiemu vozidlu, na ktorom prostredníctvom kameňov poškodil dvere a rozbil aj ich sklenenú výplň. „Z vnútorných priestorov tohto vozidla odcudzil batoh s kompletným záchranárskym vybavením, ako aj slnečné okuliare a finančnú hotovosť, nachádzajúce sa vo vozidle,“ doplnila Polícia SR s tým, že konaním páchateľa bola spôsobená celková škoda vo výške takmer 5000 eur.

V prípade preukázania viny hrozí za takéto konanie trest odňatia slobody až na dva roky.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM