Tomáš Stupavský Kultúra

Radio_Head Awards je už za dverami. Prestížne hudobné ocenenia budú onedlho poznať svojich majiteľov

Budúci týždeň sa v bratislavskej Starej tržnici budú odovzdávať prestížne hudobné ocenenia Rádia_FM za rok 2014, známe aj ako Radio_Head Awards. Toto zaujímavé podujatie sa bude konať v nedeľu 15. marca.

Ilustračný obrázok k článku Radio_Head Awards je už za dverami. Prestížne hudobné ocenenia budú onedlho poznať svojich majiteľov
Zdroj: Dnes24.sk

Pôjde tak už o celkovo siedmy ročník tzv. Rádiohláv. Ako sa uvádza na oficiálnej stránke podujatia udeľovanie cien prinesie niekoľko zmien.

Za najväčšiu sa považuje premena dvoch kategórií – Nováčik roka a Najlepšia koncertná kapela / Interpret roka na dve nové kategórie a to Objav roka a Debut roka. Za objav roka môže byť zvolená iba kapela alebo interpret, ktorý ešte nevydal oficiálny album.

Adeptov v obidvoch nových kategóriach už tradične zostavila hudobná redakcia Rádia_FM a o víťazoch rozhodujú poslucháči prostredníctvom internetového hlasovania.

Bez zmeny zostali kategórie Album roka, Singel roka, Hip Hop/Rap/R'n'B, Hard and Heavy, World Music / Folk, Elektronická hudba a tiež kategórie, ktoré zastrešuje Rádio Devín – Jazzová hudba a Klasická hudba.

Festival v Slovenskom rozhlase

Hlasovanie, ktoré prebiehalo v dvoch kolách, bolo oficiálne spustené 19. januára a skončilo sa 23. februára o polnoci. Všetky nominácie nájdete tu.

V nedeľu 15. marca bude hostí večerom sprevádzať Martin Staňo z Rána na eFeMku, dianie v zákulisí opäť zmapujú Tomáš Hudák a Juraj „Šoko“ Tabaček z Od veci_FM.

Udeľovanie cien bude už po druhýkrát spojené s Radio_Head Awards festivalom, ktorý je na programe dva dni pred spomínaným udeľovaním cien v Slovenskom rozhlase.

Radio_Head Awards sú hudobné ceny, ktoré vznikli ako prirodzené opozitum k oceneniam Slávik a Aurel.

Prečítajte si tiež: Bratislavská skupina Bad Karma Boy sa špeciálne predstaví na Radio_Head Awards. Pozrite sa, čo všetko kapela chystá

Zdroj foto: Bratislava.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM