Nina Táborská Kultúra

Bratislavská skupina Bad Karma Boy sa špeciálne predstaví na Radio_Head Awards. Pozrite sa, čo všetko kapela chystá

V októbri minulého roka Bad Karma Boy vydali svoj druhý album Údolia a kopce. Predstavili ho ako metaforu života, ktorý je opakujúcou sa sínusoidou príjemných a ponurých udalostí. Kapela v blízkej budúcnosti sľubuje nové klipy a tiež špeciálne vystúpenie v rámci odovzdávania cien Radio_Head Awards.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavská skupina Bad Karma Boy sa špeciálne predstaví na Radio_Head Awards. Pozrite sa, čo všetko kapela chystá
Zdroj: Dnes24.sk

Pokiaľ ide o životnú cestu Bad Karma Boy, vyzerá to, akoby všetky prekážky prekonávali s rovnakou ľahkosťou, s akou skladajú chytľavé a zároveň neprvoplánové melódie. Kapela vydala svoj druhý album Údolia a kopce na značke Slnko Records.

Zatiaľ čo ich pesnička Dunaj súťaží v Radio_Head Awards o cenu Singel roka, kapela sa spolu s Purist pripravuje na šnúru jedenástich koncertov na Slovensku a v Čechách. Na poslednom z nich vystúpia po boku známej českej pesničkárskej dvojice Kieslowski v Prahe.

“Snažíme sa našu pozitívnu životnú etapu čo najviac predĺžiť,” usmieva sa frontman Juraj Marikovič. Bad Karma Boy sa opierajú o tradičný inštrumentálny základ a poetické texty doplnené o zaujímavé aranžmány nástrojov ako ondes, tape choir, kalimba či violončelo.

V porovnaní s ich debutom znejú Údolia a kopce temnejšie, miestami až psychedelicky, odkazujúc na hudobné vzory MGMT a Tame Impala. Mimochodom, album je okrem digitálnej formy a CD k dispozícii už aj na vinyle.

Prečítajte si tiež: Katy Perry to v Slovnaft aréne poriadne roztočila!

Ako tvrdí gitarista a spevák Juraj, bratislavskú skupinu teší fakt, že sa pomaly dostáva do povedomia aj v Čechách, kde zahrá v rámci svojho turné dva koncerty v Prahe. Jeden s Purist a druhý s Kieslowski.

“Myslím, že s oboma kapelami si hudobne sedíme, aj keď žánrovo si až tak blízki nie sme. Ale pre ľudí to tak snáď bude zaujímavejšie a aspoň objavia niečo nové,” premýšľa Juraj Marikovič, ktorého v Bad Karma Boy dopĺňajú Adela Tihláriková na klávesoch a Peter Hrabě na bicích.

Bude zaujímavé sledovať, kam sa budú uberať ďalšie kroky Bad Karma Boy. Kapela v blízkej budúcnosti sľubuje nové klipy a okrem spomínaného turné aj vystúpenie v rámci odovzdávania cien Radio_Head Awards v špeciálnej zostave s malým speváckym zborom, Daliborom Kocianom na vibrafóne a Alanom Prekopom z Purist na base.

Pre Bratislava24.sk poskytol informácie Alexander Čerevka, PR & Label Slnko Records.

Na rovnakom pódiu 15. marca v Starej Tržnici vystúpia aj Korben Dallas a Fallgrapp.

Prečítajte si tiež: Radio_Head Awards je už za dverami. Prestížne hudobné ocenenia budú onedlho poznať svojich majiteľov

Bad Karma Boy
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM