Rôzne

Príjemné miesta na oddych v centre Bratislavy

Chcete si niekde posedieť, prečítať si knihu, skryť sa pred slnkom či jednoducho zabiť nudu, no nelákajú vás plné letné terasy ani menu podnikov? Centrum mesta i jeho blízke okolie ponúka hneď niekoľko možností. Môžete tu sedieť koľko chcete a zároveň nestratiť kontakt s okolím.

Ilustračný obrázok k článku Príjemné miesta na oddych v centre Bratislavy
Zdroj: TASR

Centrum mesta nemusí hneď znamenať ruch či posedenie pri drinku a jedle v jednom z množstva podnikov. Ponúka tiež zaujímavé miesta, kde si môžete oddýchynuť a načerpať nové sily alebo si len spríjemniť čakanie na kamaráta. Navyše, nemusíte pritom vytiahnuť peňaženku z vrecka.

Príjemný oddych v tieni

Hoci na Hviezdoslavovom námestí už nie je milá verejná knižnica pod jedným zo stromov, stále sa tu dá príjemne tráviť voľný čas. Lavičiek je tu viac ako dosť. Navyše, sedíte v centre diania a ak aj nemáte so sebou knihu, môžete jednoducho sledovať život okolo vás. V tieni pod korunami stromov, pri fontáne a priamo na korze.

Na Jakubáku

Ak máte chuť vzdialiť sa z historického centra ale stále byť na blízku, navštívte Jakubovo námestie. V lete tu máte jedinečnú príležitosť posedieť si v tieni medzi čerstvo vysadenými bylinkami a dozvedieť sa o nich niečo nové vďaka malým ceduľkám. Toto miesto ocenia aj rodiny s deťmi, ktoré tu nájdu menší detský park.

Medická záhrada

Medická záhrada je v tomto období ešte krajšia ako inokedy. Je ideálnym miestom pre oddych, pre rodiny s deťmi, na príjemnú prechádzku aj skvelým miestom, kde sa skryť pred slnečnými lúčmi a schladiť sa studeným nápojom.

Medická záhrada patrí k najobľúbenejším bratislavským verejným parkom. Je ideálnym miestom pre oddych a kultúru. Viete vlastne, aká je jej história?

Pohoda pri Dunaji

Eurovea nie je len nákupným centrom, ale ponúka aj príjemnú promenádu, kde si môžete pokojne posedieť a mať výhľad priamo na Dunaj. K nábrežiu sa pridá čoskoro aj vynovená Dunajská promenáda, ktorá nadobúda tieto dni stále jasnejšie kontúry.

Pod Pyramídou

Ak vám však nevadí zájsť o kúsok ďalej, za vyskúšanie stojí aj záhrada Pod Pyramídou. Nemusíte nič kupovať, dokonca si ani nosiť knihu. V tomto priestore totižto máte popri oddychovaní čo spoznávať. Projekt sa predstavil ešte minulý rok a po nezhodách RTVS a OZ Jedlé mesto sa rozhodlo RTVS pokračovať tento rok bez dobrovoľníkov, ktorí pred rokom záhradu založili.

Čítajte viac: Terasa Pod pyramídou otvorí svoje brány aj tento rok

Prezidentská záhrada

Začiatky Grassalkovichovej záhrady siahajú až do 18. storočia, keď prezident stavebnej komory, slobodný pán Anton Grassalkovich kúpil veľké pozemky pred bránou na Suchom Mýte. Neskôr si tu dal postaviť letné sídlo, ku ktorému priliehala práve záhrada, ktorá sa dnes ukrýva za Prezidentským palácom. Záhrada predstavuje príjemné miesto na prechádzku a relax pre celé rodiny, ľahko dostupná z historického centra.

Sad Janka Kráľa

Sad Janka Kráľa je vďaka otvoreniu Starého mosta ešte viac dostupnejší. Z centra mesta je do jedného z najkrajších parkov v Bratislave len na skok. Či už na tráve pod stromom alebo na jednej z lavičiek, v Sade Janka Kráľa si určite prídete na svoje.

Čítajte tiež: Kam v Bratislave vyraziť na piknik?

Miesta na oddych v okolí centra Bratislavy
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM