Kultúra

Pri prechádzke bratislavskými ulicami môžete natrafiť na Pičusa

V Bratislave pribudla ďalšia zaujímavá socha, ktorá málokoho nechá ľahostajným. Nahý Pičus väčšinu ľudí rozosmieva, no nájdu sa aj pohoršení.

Ilustračný obrázok k článku Pri prechádzke bratislavskými ulicami môžete natrafiť na Pičusa
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Výtvarníkovi Viktorovi Frešovi fantázia a zmysel pre humor určite nechýbajú. Jeho nevšedná socha už niekoľko dní ozvláštňuje aj jednu z bratislavských uličiek. Sochárove kontroverzné umelecké dielo zatiaľ stojí pred podnikom Drink in Gallery Andy na Beblavého ulici.

Zamindrákovaný chlapík

​„Takmer päť rokov som sa snažil nájsť v Bratislave privátny priestor v centre mesta, ktorý nepatrí pod štátnu správu ani samosprávu a je verejne dostupný na osadenie mojej sochy Pičus. Socha, takisto ako aj ja, sme rodení Bratislavčania, preto som rád, že sa nám konečne aj vďaka nadšencom podarilo nájsť vhodné miesto,“ napísal do pozvánky na slávnostné odhalenie sochy Viktor Frešo.

Azyl Frešovmu dielu poskytol herec Andy Hryc, ktorému podnik na Beblavého ulici patrí.

Sochu Pičusa vytvoril Viktor Frešo pred piatimi rokmi. Je jednou zo série charakterových hláv, ktorým sa výtvarník venuje už dlhú dobu. "Ide o sochu nasraného a zamindrákovaného chlapíka, ale jedna z legiend, ktorými je toto moje dielo opradené, hovorí o tom, že u každého, kto ho chytí za prirodzenie, sa dostaví pocit okamžitého šťastia,“ povedal pri odhalení sochy známy výtvarník. Uvidíme, či si sochu Bratislavčania obľúbia, no s istotou sa dá povedať, že keď sa človek čo len trocha pri soche usmeje, naozaj tým získa pocit okamžitého šťastia.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM