ESL Správy Samospráva

Poslanec Adam Berka reaguje na kritiku. Odstupuje

Vyjadrenia mestského poslanca Adama Berku sú už týždeň predmetom vášnivých debát na sociálnych sieťach.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Adam Berka reaguje na kritiku. Odstupuje
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Na jednej strane ho ľudia obdivujú a povzbudzujú, pretože sa odvážne priznal k tomu, že je pozitívny na koronavírus a teda prispieva k destigmatizácii ochorenia COVID-19. Na strane druhej, mnohých pobúrilo, že sa aj v čase pandémie nezdržal svojho bohémskeho životného štýlu a pochodil viacero barov aj osláv.

Odstupuje

Mnohí označujú jeho správanie aj vyjadrenia za necitlivé. Najmä tie, kde porovnáva rodinný život jeho kolegov, ktorí majú deti, s tým jeho, bohémskym. Na sociálnych sieťach kolovala aj odpoveď primátora Matúša Valla na požiadavku známeho moderátora Michala Havrana, aby Adama Berku zastavil.

„Tretí deň sa pokúšam, Adam je ale dospelý človek a plne zodpovedný za svoje činy a komunikáciu,“ napísal vtedy Matúš Vallo.

Kauza dnes vygradovala a Adam Berka odstupuje. Nevracia síce poslanecký mandát, ale už nebude pôsobiť pod značkou Team Vallo. Sám primátorovi ponúkol, že odstúpi.

„Nechceme, aby si ľudia stotožňovali jeho správanie s ďalšími členmi nášho klubu, a preto si toto jeho gesto veľmi cením,“ povedal Matúš Vallo pre Denník N.

„Túto ponuku sme prijali, hoci Adam bol doteraz mimoriadne angažovaným poslancom – tým aj ostáva, ale už nie pod značkou Team Vallo. Nevieme ospravedlniť jeho nezodpovedné konanie, nielen čo sa týka koronavírusu, ale aj komunikácie o svojom nakazení sa,“ uzavrel primátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM