KAW Rôzne

Pomôžte ľuďom bez domova! Petržalka vyhlásila zbierku šatstva

Pre ľudí bez domova je mrazivá zima ťažkou skúškou. Ide doslova o prežitie. Každý kus teplého oblečenia, deka či spacák im môžu pomôcť prekonať kritické obdobie.

Ilustračný obrázok k článku Pomôžte ľuďom bez domova! Petržalka vyhlásila zbierku šatstva
15
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Petržalka aj tento rok vyhlásila zbierku teplého šatstva, obuvi, spacích vakov a paplónov pre ľudí bez domova.

Pomoc v mrazivých dňoch

Pre ľudí bez domova je mrazivá zima ťažkou skúškou. Ide doslova o prežitie. Každý kus teplého oblečenia, deka či spací vak im môžu pomôcť prekonať kritické zimné obdobie, kedy sa teploty neraz aj v Bratislave pohybujú pod bodom mrazu. Petržalský miestny úrad dobre vie, kde sa ľudia bez domova zdržiavajú, lebo niekoľkokrát ročne robí ich monitoring.

Zbierka odštartuje o pár dní, v pondelok 13. januára a potrvá až do 21. februára 2020, prípadne podľa počasia aj dlhšie.

Ak teda máte nazvyš teplé veci ako vetrovky, zimné pulóvre, šály, rukavice, teplú spodnú bielizeň, ponožky, nohavice, kabáty, deky, zimné topánky, spacie vaky, môžete ich priniesť do Denného centra na Vyšehradskej ul. 35 v popoludňajších hodinách od 13:00 hod. do 17:00 hod. a to v pracovných dňoch od pondelka do štvrtka.

„Pracovníčka, ktorá bude prinesené veci od ľudí preberať, neprevezme detské a letné veci!“ pripomína miestny úrad v Petržalke na svojej webovej stránke. Doneste iba šatstvo, ktoré je pre ľudí bez domova v zimnom počasí potrebné a zahreje ich.

Zbierka šatstva, diek a spacích vakov pre ľudí bez domova (Petržalka)
15
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM